Nyhet

Erik Carlsson imponerar stort mot Peter Etelian

Obesegrade Erik Carlsson ställdes i kväll mot Frannsmannen Peter Etelian.

Första matchen efter pausen där bland annat Alexander Gustafsson dök upp för en kort intervju gick i catchweight mellan obesegrade Erik Carlsson och Frannsmannen Peter Etelian.

Matchen inleddes direkt med en slagväxling. Carlsson tog mitten av ringen med Franske Etelian på utsidan. Utöver att Frannsmannen halkade till en gång hände inte riktigt något i inledningen. Carlsson får till slut in två fina kroppslag och trycker sen upp Etelian mot buren innan han tar ner honom. Carlsson kontrollera bra på marken innan Etelian får upp de på fötter igen. Etelian fångade en av Carlssons sparkar men kunde inte utnyttja de. Carlson får till ännu en nedtagning kort efter. De är snart på fötter igen, Carlsson började ta över mer och mer här. Etelian får till slut kontroll i matchen mot väggen men tar inte chansen. Första ronden ser de ut som Carlsson vann.

Andra ronden inled som den första. Dock är de Etelian som får mest ut av slagväxlingarna innan Carlsson får in en träff som leder till en nedtagning. På marken tar de en stund men Carlsson får till slut full mount. Ett läge Erik först har svårt att utnyttja optimalt. Carlsson ser dock till att hålla sig aktiv i positionen och efter två minuter börjar slagen hagla ner innan han sänker in ett chockeförsök som inte lyckas. Carlsson behåller dock full mount. Efter några slag till tar Carlsson Fransmannens rygg men är snart tillbaka i full mount. Slagen börjar hagla igen men utan att kunna avsluta Etelian. Etelian tar sig loss men Carlsson tar sidecontrol istället innan de kommer upp på fötter. Etelia får där in en huvudspark som dock inte verkar påverka Carlsson. I clinch tar Svensken kontrollen igen och ronden avslutas där. Kan näöstan ha varit en 10-8 rond till Carlsson som hade närmare 3 minuter i full mount.

Carlsson inleder tredje med en bra träff som får Etelian att backa undan innan de kommer upp mot väggen med Svensken i kontroll. Arenan går ihop i en Erik-ramsa som snart dör ut. Efter en stund i clinch fäller Carlsson Fransmannen och tar topposition. Är snart i full mount igen. Den här gången kommer slagen tidigare innan Erik tar Fransmannens rygg och sänker in en rear-naked choke som tvingar Etelian att tapa.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer