Nyhet

Efter en jämn historia står Elina Nilsson som vinnare

Kvällens enda dammatch går mellan Fransyskan Zarah Dos Santos och thaiboxningsvärldsmästarinnan Elina Nilsson.

Elina Nilsson gick i kväll sin första MMA-match på över ett år mot den obesegrade Fransyskan Zarah Dos Santos. Skulle Elina Nilsson bli av med sitt negativa record (fler förluster än vinster) i kväll? Under sin entré får Nilsson med sig publiken i en mindre klapp till takten av sin entrélåt.

Zarah Dos Santos höll avståndet tidigt i första ronden och tillät inte Nilsson komma nära. När Elina träffa stumplade Dos Santos till något. Efter ha gått in i clinch lyckas Dos Santos trycka upp Nilson mot buren mer än tvärtom och efter några skiften går de tillbaka till mitten. Nilsson börja hitta distansen men Dos Santos backar inte under slagväxlingarna. Nilsson träffade bra genom ronden med en del low-kicks men Dos Santos vågar stå ganska nära Nilsson mellan slagen. Något jag inte trodde på förhand. En del gånger får faktiskt Dos Santos in fler träffar än Svenskan. Under sista minuten lyckas Dos Santos få upp Nilsson mot buren och får fatiskt till en nedtagning. Under tiden träffar Dos Santos med en del slag och knän men utan att riktigt skaka Elina. Dos Santos fick första ronden på mitt scorecard.

Andra ronden bjuder på avvaktande fighters som letar öppningar. När Dos Santos kommer in träffar Nilsson fint med low-kicks. När Nilsson går framåt träffar inget utan Dos Santos dansar undan. Nilsson får dock in en fin slagserie som slutar med att Nilsson trycker upp Dos Santos mot väggen. Väl där sitter några knän innan de kommer tillbaka mot mitten. Där så är de fortsatt jämnt mellan de två. Nilssons låga sparkar är dock den enda teknik som alltid träffar. Man hör i bakgrunden publiken få i gång klappramsor och man hör även Fransmän heja på Zarah. Den andra clinchen tog Dos Santos kontrollen och trycker upp Nilsson mot buren. En jämn rond som är svår att hitta en vinnare i. Nilsson är dock den enda av de två som har en teknik som alltid träffar, hennes low-kicks. Dock delar hon inte ut många.

I början av tredje ronden är de fortsatt jämnt. Ingen får riktigt övertaget i den stående kampen. Dos Santos känns mer aggresiv. Nilson ser dock ut att blocka de flesta slagen. Efter nästan två minuter får Nilson kontroll i en clinch men blir sedan nedtagen med ett kast från Dos Santos, men är snart på fötter igen. Lika snabbt kommer dock en andra nedtagning som ockå den blir kortvarig. Dos Santos börjar dock se piggare ut än Elina. Dos Santos ser ut att hålla i buren under en clinch men domaren har svårt att se de. Dos Santos ryker ner Svensken som direkt studsar upp. Elina ser ut att ha fått ett cut. Dos Santos backar och träffar men Elina får upp henne mot väggen. Dock vänder Dos Santos snabbt på steken och avslutar ronden i kontroll mot burväggen. Troligtvis tog Fransyskan hem den sista ronden ganska klart.

Domarna ger vinsten till Eina Nilsson på enhälligt domslut (30-26,29-27,29-28). Nilsson är därmed 3-3-0 som MMA fighter. Har dock själv svårt att förstå domarsiffrorna för den här matchen, i alla fall två av dem.

Uppdatering: Tydligen har jag missat ett poängavdrag för Fransyskan under matchens gång vilket förklarar poängsiffrorna. Ber om ursäkt för de. Avdraget ska ha skett mellan två ronder fick jag höra i efterhand.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer