Nyhet

Binh Son Le tar Fransk skalp efter domslut

Kvällens första drabbning mellan Frankrike och Sverige skedde i bantamvikt mellan Binh Son Le och Samir Faiddine.

Galans andra match gick i bantamvikt mellan två fighters som innan kvällen var obesegrade. Stod tidigt klart att bägge var ungefär lika snabba och var lätta på fötterna i början av matchen.

Första ronden inleddes avvaktande och de tog en stund innan slagen träffade ordentligt för någon av de två. Fransmannen Faiddine tappade dock till skillnad från Svenske Son Le sin stående guard något vilket tillät Binh att få in ett par fina träffar. Frannsmannen var dock inte ofarlig och träffade med ett par fina kroppsslag. Varje längre slagväxling avslutades nästan alltid med att Son Le träffade med ett hårt slag på Frannsmannen. Dock fick Faiddine till den första nedtagningen med lite mer än en minut kvar av första ronden. Son Le och Faiddine bjöd sen på en underhållande brottningsmatch med flera flykter ur den andres guard, Son Le avslutade dock på topp och de kan ha gett honom första ronden.

Andra ronden inleddes också avvaktande. Son Le fick dock en tidig nedtagning som efter viss kamp slutade med Binh i full mount. Väl där fick dock inte Son Le till någon värre ground and pound. Fransmannen lyckades få till halvguard efter nästan en minut. Efter ännu någon minut var de tillbaks på fötter. Laiddine var där något mer aggresiv utan att få betalt för de. Fransmannen träffade dock oftare än Svensken. Andra ronden dock klart till Son Le efter inledningen.

Tredje ronden visade i inledningen att Fransmannen såg något snabbare ut på fötterna. Lite piggare och lättare än Son Le. Fransmannen träffade med fler slag än Son Le hela inledningen. Son Le lyckades dock efter drygt 2:20 ta ner Fransmannen. En position Son Le sedan höll sig kvar i. Igen hade Le fått full mount relativt enkelt. Dock utan att göra någon större skada. Under matchens sista minut kom Son Le in med ett antal slag på marken utan att hinna avsluta Faiddine innan gong-gongen gick. Första ronden var jämn men de sista två har jag svårt att se Son Le förlora.

Domarna håller med och ger Binh Son Le vinsten på enhälligt domslut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer