Nyhet

Unge Afsan snabbare än Super Mario

Kvällens första match på The Zone FC 12 gick mellan två proffsdebutanterna Firat ”Super Mario” Dogan och Amin Afsan.

Kvällens första match gick i lättvikt mellan Gladius MMA:s Amin Afsan och ”Super-Mario” Haci Firat Dogan som representerade Kampsportcentret, Linköping. 19-årige Afsan ställdes mot 33-årige Dogan i en match mellan proffsdebutanter.

Publiken var tydligt bakom Afsan, något som hördes under ingången till ringen. Matchen inleddes avvaktande från båda fighters. Afsan visade prov på snabbhet i korta intensiva attackaer medan Dogan ibland missade några slag när han skulle kontra. Efter några minuter fick Afsan till en nedtagning som dock inte ledde nånstans. Efter de tryckte Dogan upp den yngre Afsan mot burväggen utan att göra någon större skada. Afasan försökte vända sig ur läget men Dogan utnyttjar farten och får en nedtagning och tog Afsans rygg. På marken letade Dogan ferilt efter en rear-naked choke. Men Afsan lyckades vända och passerade även Dogan guard, gong-gongen hann dock gå innan Amir kunde göra någon större skada. Jämn första rond.

I andra ronden får Afsan in första slaget men Dogan får upp Amir mot burväggen igen. Från läktarna kom Amir-ramsor. Efter stått mot väggen ett tag bröt domaren upp och Amir tog mitten av buren snabbt. Dock får Dogan upp Afsan ganska snabbt mot buren igen. Amir kom den här gången loss och tog mitten igen. Dogan var väldigt avvaktande på utsidan och Afsan kontrade så snabbt Dogan försökte komma inåt. Slagväxlingarna gick mest Afsans väg och publiken jublade vid varje träff. Dogan gjorde några vilda svingar som inte träffade. I slutet av andra såg man hur Dogan började blödda något från näsan. Ännu en jämn rond men Afsan ser ut att vara den snabbare av de två och ser mer avslappnad ut.

I tredje flög Dogan på Afsan upp mot burväggen, den här gången lyckas den yngre Afsan vända på läget, men snart vänder Dogan tillbaka. Amr lyckas dock ta Dogans rygg och tar sedan några steg tillbaka. Amir får till ett snyggt kast på Dogan när han försöker få Amir mot väggen igen. På fötter igen ser man tydligt att Dogan ser ut att tröttna medan Afsan nästan ser lika pigg ut som i början av matchen. Amir träffar bland annat med en fin high-kick men utan att skaka Dogan nämnvärt. Mot slutet av tredje kom Amir-ramsorna tillbaka något som verkade elda på Afsan. I slutet av tredje försökte Afsan sig på en nedtagning som verkade lyckas, Dogan sänkte dock in ett giljotinförsök som stoppade Amir som backade undan. Gong-gongen går och de känns som de var Amir Afsan som vann matchen.

Domarna gav vinsten också till Amir Afsan på enhälligt domslut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer