Nyhet

Therese Gunnarsson var nära ett proffskontrakt

Therese Gunnarsson från Helsingborg var en av ca 100 som sökte ett proffskontrakt på en uttagning för Team Sauerland. Hon var en av de 13 som blev uttagna till sista gallringen för ett proffsboxningskontrakt med Team Sauerland. Men tyvärr fick Therese Gunnarsson från Helsingborg inget proffskontrakt. Teamet har meddelat till Therese att de sett hennes potential …

Therese Gunnarsson från Helsingborg var en av ca 100 som sökte ett proffskontrakt på en uttagning för Team Sauerland. Hon var en av de 13 som blev uttagna till sista gallringen för ett proffsboxningskontrakt med Team Sauerland. Men tyvärr fick Therese Gunnarsson från Helsingborg inget proffskontrakt.

Teamet har meddelat till Therese att de sett hennes potential och att hon var välkommen att träna med dem efter sommaren. Men att hon inte erbjudits proffsboxningskontraktet.

Uttagningen gick bra men vad var det som gjorde att de inte valde dig?

– Magkänslan var att uttagningen gick väldigt bra. Men jag var kanske inte det de letar efter. Man vet ju inte vad det tänker angående viktklasser och så.

Vad händer nu kommer du gå över helt till proffsboxning och satsa på det?
– Det blir både och. Jag kommer träna på inför VM i Brasilien i K-1 och träna på thaiboxningen men också lägga mycket fokus på min boxningsteknik så att den är ännu bättre tills efter sommaren, när jag ska dit igen och träna med Team Sauerland. Jag älskar ju kick och thaiboxning och även om jag också älskar boxning så vill jag inte helt släppa de två andra sporterna.

Hur skiljer boxningen sig anser du när du inte får använda benen till att sparka med?
– Fotarbetet är mycket annorlunda och hur man lägger upp taktiken tycker jag.

Hur skulle du vilja beskriva din boxningsstil?
– Jag tycker att jag är en smidig boxare med bra tryck i speciellt min höger.

Vad var det som lockade med ett proffskontrakt?
– Det jag mest av allt är intresserad av är att få den tekniska hjälpen av proffsiga tränare, att utvecklas i den takten som jag önskar. Sen lockar det i framtiden att få gå stora matcher.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer