Nyhet

Intervju med Mats Nilsson

Mats Nilsson möter Lee Chadvik den 20 juli i Cagewarriors. Fighter Magazine fick ställt några frågor. Lee Chadwik, vad vet du om honom? – Känns lite typiskt brittisk i det avseendet att han avslutar eller avslutas. Inte många domslut i hans 26 promatcher. Musklad med explosiva ingångar till clinch där han gärna tillbringar tid och …

Mats Nilsson möter Lee Chadvik den 20 juli i Cagewarriors. Fighter Magazine fick ställt några frågor.
Lee Chadwik, vad vet du om honom?
– Känns lite typiskt brittisk i det avseendet att han avslutar eller avslutas. Inte många domslut i hans 26 promatcher. Musklad med explosiva ingångar till clinch där han gärna tillbringar tid och mal ner sina motståndare. Jobbar som PT vid sidan av idrottskarriären. Har rätt bra koll på honom känns det som.
Förra gången du fightades hade du en hälsning från fotbollsspelaren Henke Larsson innan matchen. Vad är planen denna gång?
– Några i omgivningen har sagt Glenn Hysén som gammal Liverpoolspelare. Jag tänker Beatles.
Detta blir din tredje match i organisationen i vilken du har 2 vinster. Hur långt ifrån en eventuell titelmatch är du om du vinner denna?
– Jag tycker absolut att jag står längst fram i kön efter att jag tagit mig förbi Chadwick. Jesse Taylor har gjort ett par framgångsrika försvar och petat ner några contenders. Vi är några stycken som känns aktuella. När jag tagit mig förbi Chadwick kommer jag att sticka ut från mängden.
Hur ser dina dagar ut med träning, jobb och familj. Hur hinner du med?
– Nyckeln är att inte tro på hypen kring pengar. Många jagar jobb, positioner och lönekuvert för att bygga ett liv så som de tror att det ska vara. Eller så som de tror att andra tror att det ska vara. Mindre jobb, mindre pengar och färre ägodelar skapar tid, glädje och frihet. Med de sagt är det inte bara solsken och rosor. Det är tufft och meckigt att få ihop det. Det går ju inte att avsäga sig alla måsten. Men bra planering, en fantastisk fru och framförhållning ett halvår i taget gör att det funkar.
Om och när UFC kommer till Sverige härnäst, vad tror du om dina chanser att komma med där?
Alltid svårt att säga. I min idrott är man aldrig bättre än sin senaste match. Men jag tänker inte nöja mig med mindre än vinst och får jag ihop en tre vinster till tycker jag att jag känns högaktuell.
Finns det något i ditt avtal som hindrar dig från att teckna med UFC om de är intresserade?
Nej. Exklusiviteten är skriven med klausul. Skulle Zuffa (UFC) ringa är det bara att hoppa på. En skön ödmjukhet hos promotorn.
Hur slutar matchen?
Till Liverpools stor besvikelse!
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer