The Ultimate Countdown – plats 8

På plats 8 hittar vi svenska MMA-utövare som intar världens fightingscener.

8. Svenska MMA-utövare intar världens fightingscener

Det gångna året har svenska fighters tävlat runt om i världen på olika galor och här på hemmaplan. Det börjar bli allt fler som tar steget ut och fightas internationellt. Samtidigt har det blivit svårare att få matcher utomlands då antalet MMA-utövare i respektive länder ökar hela tiden och de inhemska arrangörerna gärna ser fighters från det egna landet göra upp.

Nu senast fightades Bruno Carvalho i WFC i Slovenien där han försvarade sin titel i mellanvikt. På samma gala tävlade Alan Carlos. Musse Hasselvall och Papy Abedi och Jonathan Westin fightades i England. Hasselvall gjorde kanske sin bästa insats någonsin men räckte inte till. Magnus Cedenblad vann i Ryssland mot en meriterad sambofighter. Martin Lavin blev blåst på konfekten i Portugal mot Rafael Silva och förlorade på domslut. Andreas Spång vann i USA. Usama Aziz som jag intervjuade i Fighter Magazine gick på Bellator, en ny uppstickare i USA, noterade sin första förlust. James Kytösaho åkte och tränade med Wanderlei Silva i USA och gick sin första MMA-match. Martin Svensson, Erik Kalseth, Peter Engdahl och Mikail Karan gjorde gedigna insatser i Finland på Shooto Lahti. Billy Malm, Jean Hanoun, Carlos Prada, Jonas Hellqvist Arash Pourmanochehri och Bilal Musa fightades även de i Finland. Åke Bergvall, Mats Nilsson, Peter Enbom, Nicolas Musoke, Dominges Mestre besegrade alla sina motståndare i en inofficiell landskamp med Danmark. Mats Nilsson, Anders Hansson, David Bielkheden, Klas Åkesson och Blazej Sawinski imponerade i Finland. Assan Njie fightades i Schweiz. Andreas Hesselbäck fightades i Ryssland och i Taiwan. Wictor Svensson fightades i Taiwan. Claes Beverlöv fightades med framgång i Art of War i Kina. Eddy Bengtsson deltog i en 8-manna turnering Ryssland. Sist men inte minst fightades Alexander Gustavsson på UFC och satte Sverige på kartan.

Således är tillväxten god i svensk MMA. Och vi har bara sett början.

Heja Sverige!

Länkar till tidigare inlägg:

9. Idrottspolitik, 2009 en viktig milstolpe för Svensk MMA
10. Uppstickaren Strikeforce och snurrsparkar
11. 2009 blev tjejernas år

12. Submission Wrestling på framfart
13. Bur eller ring är frågan?
14. Tjafs om poängsättning i UFC, vaselinfusk och poolhopp

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer