Stora matcher på Strikeforce

Med sin nyinköpta talangpool ifrån nedlagda EliteXC, planerar Strikeforce stora saker för året. Tidernas mest hypade fight för damer förhandlas i skrivande stund, och en oväntad fight mellan Frank Shamrock och Nick Diaz är redan klar.

Strikeforce nya utökade talangpool ger möjligheter till matcher som tidigare endast fungerat i teorin. Med rekryteringen av den alltid lika färgstarke och skandalomsusade Nick Diaz, blev det snabbt klart med en matchning mot veteranen Frank Shamrock. En fight som ska gå i catchweight för att kompromissa mellan viktklasserna.

Brasilianska sensationen Christiane ”Cyborg” Santos har redan skrivit på för fyra matcher, vilket skapar förväntningar på en efterlängtade fight mot MMA-drottningen Gina Carano. Förhandlingarna med den senare pågår, även om inget ännu är klart. Caranos berömmelse och popularitet har givit henne några mycket välbetalda reklamjobb, och frågan är väl främst om hon är beredd att riskera sin lukrativa karriär i buren.

En annan match mellan fighters som tidigare haft sitt hem i olika organisationer, ställer två hårdhänta brawlers mot varandra, när Scott Smith och Benji Radach möts i april. Även Gilbert Melendez, Mitsuhiru Ishida och Jorge Gurgel kommer inom kort skapa titelstrid kring mästaren Josh Thomson.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer