Forster tog bältet i WPMF

Göteborgaren Chris Forster gick 6 februari en rubbermatch mot Nakamura Or Piriyapinyo. Efter en vinst och en förlust, gällde det tredje mötet bältet i proffsorganisationen WPMF. Efter full tid vann Forster matchen och därmed titeln.

WPMF är den enda organisationen för professionell muay thai som erkänts av Thailands regering, vilket gör att deras världsmästartitel kan betraktas som legitim.

Chris Forster ifrån Göteborg var utmanare om bältet i matchen, mot regerande mästaren Nakamura Or Piriyapinyo som han tidigare mött. Första mötet blev förlust för Forster, andra seger. Rematchen var dock inte en fight om bältet. Den tredje matchen var däremot en titelfight.

På Battle of Sweden har ett referat ifrån matchen publicerats, vilket kan läsas här nedan:

”Matchen börjar mjukt och båda känner på varandra. I mitten på rond 1 träffar Chris med en hög spark på Nakamuras haka, som går ner för räkning. Chris följer upp med slag och armbågar men Nakamura håller ut till rond pausen.
I andra ronden kommer Nakamura tillbaka i matchen och satsar på att försöka slå ut Chris som skyddar sig bra och svarar med hårda knän och armbågar. Rond tre och fyra var ganska jämna men Chris är den som träffar mest och jobbar smartast. I sista ronden gör Nakamura ett sista desperat försök att vinna men Chris går undan smart och håller sig på avstånd för att ta hem segern på poäng.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer