Stort intresse för tungviktsmötet

Enande av titlar i Madison square garden på lördag.

I New York har Madison square garden fått skramla fram fler platser inne på arenan för att möta efterfrågan ifrån publik.

Mötet mellan IBF/IBO-mästaren Wladimir Klitschko (49-3), och WBO:s mästare Sultan Ibragimov (22-0), är en behövlig injektion i tungviktsboxningen. Enandet av två titlar och chansen att få se Klitschko, som allmänt anses vara den främste tungviktsboxaren under 2000-talet, har skapat stort intresse bland New Yorkborna.

Bookmakers ligger mellan fem-sju mot ett till Klitschkos fördel och få ger utmanaren Ibragimov någon större chans. Men ryssen som är ett halvt huvud kortare, lättare, med sämre räckvidd och mindre erfarenhet, är både smart och stryktålig. Bra ingridienser för lördagen.

Det som främst talar för att Klitschko går hem ifrån arenan med tre bälten på axeln, är hans slagstyrka och räckvidd. Med två slag, jabb och rak höger i sin arsenal, har verklighetens Ivan Drago en enkel men svårslagen stil som inte gynnar boxare som vill hålla sig på utsidan. Klitschkos svaghet ligger istället i när han blir pressad, tillbakatryckt och inte får behålla sin trygga distans.

Olyckligtvis är southpawn Ibragimov just en boxare om något. OS-silvermedaljören är lika blygsam och tystlåten i ringen som han är utanför, väldigt långt ifrån en aggressiv brawler. Samtidigt kan ingen ta ifrån ryssen hans mod, stryktålighet och disciplin i ringen. Hans chanser antas vara störst tidigt i matchen, innan Klitschko faller in i sitt metodiska prickskytte, och allt kan hända.

Hur det än går, blir det fler bälten på färre tungviktare på lördag. Vilket alla i slutänden vinner på.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer