Aktiv vår för svenska fighters

Awad, Mäkelä och Hellqvist bokade för matcher utomlands.

Med David Bielkheden och Per Eklunds debuter i UFC har året börjat lovande för svensk MMA-export. Det fortsatte med Alexander Gustavssons medverkan i Dubais udda gala Fite Selector, och nu ska fler svenskar ut och röra på sig.

Pancrase Gyms [b] Matti Mäkelä[/b] (9-5) är inbokad för en match i japanska Pancrase 27 april. Där välkomnas han av före detta styrkelyftaren och fysiska fenomenet [b]Daisuke Watanabe[/b] (17-27-4). Watanabes record vittnar om ojämn karriär, men den japanska veteranen tävlar för tioende året som proffs, och har en erfarenhet som få kan mäta sig med. Redan 1998 debuterade han, och har sedan dess mött fighters som Lytle, Gono och Kondo.

– Om jag lägger till mina amatörmatcher, har jag nästan hälften så mycket matcher som han har som proffs…kommenterade Mäkelä vid ett besök i Göteborg nyligen. Men, jag har aldrig varit i Asien, så det blir kul hur det än går!

[b]Mattias Awad [/b] (4-1 som proffs) fick sitt genombrott när han tog hem EVT Grand Prix efter att ha besegrat två meriterade fighters samma kväll. Sedan dess har grapplern ifrån Örebro legat lågt ett tag. Men nu gör han storstilad comeback. 19 april möter Awad Diego Gonzales gamla nemesis [b]Dan Hardy[/b] (17-6) på brittiska Cage Warriors som main event. Hardy är en veteran och mycket aktiv fighter som vunnit sex av sina senaste sju matcher.

[b]Jonas Hellqvist[/b] (1-0) ifrån norrländska Ren Yi ska 12 april till Finland för nästa upplaga av Finnfight. Där möter han [b]Markus Halkosaari[/b] ifrån Finnfighters gym.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer