PRIDE officiellt nedlagt

4 oktober stängde en advokat ifrån Zuffa ner PRIDE:s kontor och avskedade det tjugotal personer som arbetade där.

Flera nyhetsmedier i Japan uppmärksammade nedstägningen av PRIDE:s kontor, men hur det gick till har blivit föremål för spekulationer då det mesta av informationen kommer ifrån annonyma källor.

En medarbetare på kontoret berättade för japanska siten God Bless The Ring, att Zuffas advokat Jamie Pollack beordrade samtliga anställda att lämna byggnaden och lämna kvar datorer och telefoner. Detta ska ha skett på endast tio minuter, via en telefonkonferens där Pollack inte närvarade personligen.

PR-ansvarige på PRIDE, Sasahara, gav en offentlig ursäkt till galans fans efteråt. Han förklarade sig vara förvirrad och förvånad över den plötsliga nedläggningen av kontoret, och menade att de nya amerikanska ägarna hade svikit sina fans.

Mot bakgrunden av att Fertittas köp av PRIDE inte tagits emot väl i Japan, är det rimligt att anta att berättelsen om hur kontoret stängdes, kan vara beskriven på ett medvetet sätt för att vidare svartmåla de amerikanska ägarna. Ingen representant ifrån Zuffa har uttalat sig om händelsen, och det saknas även uppgifter ifrån någon opartisk bedömmare i frågan.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer