Nyheter ifrån UFC

Dealen med HBO, största prövningen för Roger Huerta närmar sig, och mer.

HBO vs. UFC

Förhandlingarna om att visa UFC live på nätverket HBO, har avslutats. Efter månader av diskussioner har parterna till slut enats om att de inte kan nå en deal.

– Det blev uppenbart att affärsmodellen inte fungerar för någon av oss, så vi bestämde oss för att gå skilda vägar, sa HBO Sports president Ross Greenburg i ett pressmeddelande.

HBO som bland annat är ledande inom boxning i USA, hade varit ett stort kliv upp i TV-hierarkin jämfört med UFC:s nuvarande avtal med betydligt mindre Spike TV, och Dana White har varit hoppfull i sina uttalanden om förhandlingarna under sommaren.

Istället kommer UFC skriva på för ett nytt avtal med Spike TV, som lovar att bli dyrt för TV-kanalen, inte minst sedan UFC 75 slog tittarrekord i Nordamerika. Över 100 miljoner dollar förväntas Spike få betala för ett förnyat kontrakt, skriver MMAweekly.

Lättviktare sätts på prov

Roger Huerta, lättviktaren som efter att ha hamnat på omslaget till Sports Illustrated blev något av UFC:s ansikte utåt, är obesegrad i buren. Men än har den aggressive strikern inte mött någon motståndare av världsklass. Det blir det ändring på när Clay Guida, brottaren vars fightingstil är lika vild som hans karaktäristiska pudelfrisyr, möter Huerta som main card på The Ultimate Fighter Finale i december. En matchning som kommer besvara frågan om det finns substans bakom hypen.

Marcus Aurelio, en av många fighters med stjärnstatus i PRIDE som nu hamnat i UFC, får också en chans att bevisa vad han går för. I sin debut i buren hade den brasilianska grapplern inte mycket att sätta emot nyss nämnde Clay Guida, och förlorade en decision. På UFC 78 möter han amerikanen Luke Caudillo, som även han förlorade sin första match i buren. En vinna-eller-försvinna-match för båda lättviktarna. Dessvärre har matchen förlagts till undercardet, och ingår därmed inte i sändningen.

Knäskada ingen ursäkt för ”Shogun”

Mauricio “Shogun” Rua opererade sitt korsband strax efter den oväntade förlusten mot Forrest Griffin. Operationen uppges ha gått bra, men Shogun har också försäkrat att skadan inte ska kopplas ihop med debutmatchens resultat.

– Jag kommer aldrig använda den här operationen som en ursäkt för min förlust. Jag bär på allt ansvar för det dåliga resultatet (i matchen), berättade Shogun via sin publicist Julio Heller.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer