Barrera och Pacman redo för kvällens drabbning

En av höstens största boxningsmatcher, mellan två av sportens främsta krigare de senaste tio åren, tar plats på Mandalay Bay i Las Vegas ikväll.

Filipinska boxaren, politikern och nationalikonen Manny ”PacMan” Pacquiao (44-3-2), har en given plats på rankinglistorna. Inte bara i super featherweight där han är obestridd mästare, men även som en av sportens främsta pound-for-pound (Innehar 8:e platsen för närvarande på ansedda Boxrec).

Marco Antonio Barrera (63-5) är en fullt likvärdig hjälte i sitt hemland Mexiko. ”The baby faced assassin” är märkt av sin ålder (33 år), sin långa karriär och flera tunga förluster, men sitter säkert i boxningens hall of fame. Som mannen som avslutade Prince Naseems karriär, och vars midja burit ett flertal bälten genom åren, är han fortfarande en boxare i den absoluta toppen.

Senast de möttes var för fyra år sedan. Ett krig över elva ronder där PacMan till slut lyckades segra på TKO i rond 11.

Ikväll är det dags för efterlängtad rematch. Även om Pacman är på toppen av sin karriär, och Barrera befinner sig i en klar utförsbacke, är det en drabbning som inte kommer lämna boxningsvärlden oberörd. En vink om hur stor den här matchen är, kunde ses på invägningen i Las Vegas idag som sågs av drygt 4000 personer på plats.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer