Resultat ifrån helgens boxning

Hyggliga matcher överlag, men frågorna blev inte färre efter tungviktarnas kväll i New York, och Barreras avskedsmatch i Las Vegas.

Marco Antonio Barrera drar sig tillbaka ifrån boxningen, och valde att berätta detta före, inte efter, lördagens match mot filippinska stjärnan Manny Pacquiao. Beskedet togs emot med blandade känslor, då den mexikanska legenden uppenbarligen gick in i ringen med inställningen att matchen skulle bli hans sista, oavsett resultat. Hoppet försvann om att få se ett krig i ringen när Barrera sökte en värdig avslutning på sin karriär och boxades säkert, taktiskt och ganska tråkigt. Manny Pacquiao tog hem en säker decision i slutändan, i en match som får godkänt betyg, men inte levde upp till sin potential.

Tungviktsboxningen lider av färglöshet och är i starkt behov av obestridda mästare, aggressiva fighters eller åtminstone boxare som vågar ta för sig. Lördagens gala i New York bjöd på mycket spänning, men levererade inga styrkebesked.

Samuel ”The nigerian nightmare” Peter som bär WBC-bältet i väntan på att Oleg Maskaev ska återvända ifrån sina skador, fick ingen promenadseger i Madison square garden. Matchen mot sent inkallade Jameel McCline skapade mer frågetecken än svar om mannen som hoppfullt beskrivits som tungviktens räddning. Efter att ha blivit nedslagen tre gånger tidigt i matchen, visade ”mardrömmen” att han har både hjärna och hjärta, och kunde ta hem en decision. Men det var på håret, och Peters tvivelaktiga stryktålighet blev det givna samtalsämnet efter matchen.

Kali ”Checkmate” Meehan såg till att hårdslående DaVarryl Williamson hamnade på fel sida om sitt kända smeknamn ”Touch Of Sleep”, sedan en rak höger i sjätte ronden skickat Wiliams i golvet, vilket räckte för TKO-seger.

Polacken Andrew Golota var även han nära att bli föremål för en riktig upset, när han stel och plattfotad stod som måltavla för Kevin McBrides tunga, men långsamma och tydligt telegraferade slag. Golota lyckades knappt överleva första ronden på vacklande ben, och vaknade till liv först i tredje ronden. När Golota kom ihåg hur bra boxare han faktiskt kan vara, och fick upp tempot och hittade sina serier, var det en ren tidsfråga. Domaren bröt i rond sex, sedan McBride fått sitt vänstra ögan igenmurat och prytt med djupa cuts.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer