Tungviktarna intar Madison square garden

Don King promotar en tungviktsgala imorgon lördag i den anrika arenan i New York. På fightcardet syns flera av sportens giganter, i flera bemärkelser.

Ett fightcard med endast tungviktare är inget man är bortskämd med i boxningen. Och som matchningarna ser ut, kan det bli en underhållande gala i New York på lördag.

Samuel Peter (28-1) vs. Jameel McCline (38-7-3)

Bjässen ”Big Tim” McCline har varit en utmanare i tio år och mött namn som Klitschko, Byrd och Valuev. Han har visserligen aldrig nått toppen, men är välmatchat motstånd för ”the nigerian nightmare”. Nigerianen Peter betraktas fortfarande som ett framtidshopp, obesegrad sånär som på en förlust mot Wlad Klitschko för två år sedan, och innehar dessutom det tillfälliga mästarbältet i WBC.

Andrew Golota (39-6-1) vs. Kevin Mcbride (34-5-1)

Skandalernas man Golota, polacken som hade alla förutsättningar för att bli en mästare, men som föll bort ur titelstriden på 90-talet efter en serie märkliga matcher, gör ännu ett försök på comeback. McBride har inga meriter värdiga en jämförelse med Golota, men kan alltid luta sig på att vara mannen som pensionerade Mike Tyson för gott 2005. Golota borde ta hem det om han kan undvika att slå under bältet, starta upplopp, få panikångest, oförklarligt ge upp, eller någon liknande skandal som drabbat polacken tidigare.

DaVarryl Williamson (24-4) vs. Kali Meehan (32-3)

Williamson hamnade högst på listan över bästa smeknamn, med sitt ”Touch of sleep”, i senaste Fighter. Någon storartad karriär har han inte haft, men en mer offensiv tungviktare finns inte. Knocka, eller bli knockad, är allt som existerar för Williamson som struntar i guard och svingar tills någon ligger ner. Australiensaren Meehan är en värdig utmanare, med sina 26 KOs på 32 vinster är han lika mycket slugger han. En sak är säker, den här matchen kommer varken bli lång, eller det minsta tråkig.

Bermane Stiverne (12-1) vs. Edward Gutierrez (15-4-1)

Utfyllnadsmatch mellan otestade kanadensaren Stiverne, och världens kanske senaste proffsdebutant, amerikanen Gutierrez som inledde karriären när andra avslutar den, 36 år gammal. Med fyra förluster på raken, och en ålder som nu nått 41 år, placerar sig Gutierrez och hans motståndare en bra bit ifrån de andra tungviktskamperna på lördag.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer