Kongo och Bisping möter hårt motstånd

Fransmannen Cheick Kongo har skrivit på för en match mot Antonio Rodrigo Nogueira (bild) på UFC 79. Michael Bisping ska även han tillbaka i buren, och möta obesegrade Rashad Evans på UFC 78.

Kongo (11-3-1) tog ett rejält kliv upp i rankinglistorna efter sin otippade seger mot Mirko ”Cro Cop” Filipovic. Fransmannens imponerande fysik och kickboxning i världsklass, blev avgörande i segern mot den tidigare så fruktade kroaten. Mot tungviktens främste grappler Nogueira (30-4-1) får Kongo visa andra talanger, och matchen förväntas bli ett test på om den storväxte kickboxarens markgame har utvecklats.

– Jag är trött på att behöva säga att jag är en bra brottare, sa Kongo till MMAweekly, som svar på påståenden om att hans kunskaper på marken skulle vara fransmannens svaghet.

Engelsmannen Bisping (14-0), vinnare av dokusåpan TUF:s tredje säsong, har anklagats för att ha matchats mot för lätt motstånd. Det blir det ändring på när han kliver in i buren mot Rashad Evans (10-0-1). Evans, som också kom till UFC som resultat av en seger i TUF, visade i sin senaste match mot Tito Ortiz att han hör hemma i toppskiktet. Matchen som slutade oavgjort, förväntades leda till en omedelbar rematch, men nu har istället Bisping fått kliva in.

– Jag är lite besviken, sa Rashad Evans till MMAweekly, för jag ville ha en rematch. Men allt sker av en anledning, så jag tar den här fighten.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer