Jakob Lundberg

Jakob Lundberg
Notice: Undefined index: googleplus in /www/webvol17/kq/9p4tt8bbm11b8cb/fightermag.se/public_html/wp-content/themes/fightermag/author.php on line 36

Mitt namn är Jakob Lundberg, jag är född 1994 och kommer från Borlänge. Mina huvudsakliga intressen är kampsport och träning i allmänhet. Jag har en kandidatexamen i idrottsvetenskap från Högskolan Dalarna och pågående masterstudier vid GIH Stockholm samt några mindre utbildningar från olika idrottsförbund. Jag har även en hel del praktisk erfarenhet från olika kampsporter och sitter med i styrelsen på Borlänge Kampsportsförening samt valberedning hos SMTF. I mina artiklar kommer jag sammanställa litteratur/forskning och dela med mig av mina egna tankar kring kampsport och träning.

Alla medarbetare

Inlägg av Jakob Lundberg

Artikel

Grundegenskaper för Kampsport del 2: Uthållighet

Din fysiska prestation och hälsa påverkas i stor utsträckning av fem fysiska grundegenskaper. Vissa idrotter ställer stora krav på enskilda egenskaper, medan andra är så kallade kombinationsidrotter och påverkas av flera. Nästan alla kampsporter är kombinationsidrotter – vilket innebär att mer eller mindre samtliga fysiska grundegenskaper är med och bidrar till prestationen. I denna artikelserie kommer vi gå igenom teoretiska grunder och praktiska tips för alla fem egenskaper. I del två tar vi en titt på uthållighet!

Artikel

Grundegenskaper för Kampsport del 1: Snabbhet

Din fysiska prestation och hälsa påverkas i stor utsträckning av fem fysiska grundegenskaper. Vissa idrotter ställer stora krav på enskilda egenskaper, medan andra är så kallade kombinationsidrotter och påverkas av flera. Nästan alla kampsporter är kombinationsidrotter – vilket innebär att mer eller mindre samtliga fysiska grundegenskaper är med och bidrar till prestationen. I denna artikelserie kommer vi gå igenom teoretiska grunder och praktiska tips för alla fem egenskaper. Först ut är snabbhet!