ArtikelNyhet

Inför UFC 299: O’Malley vs Vera 2

Det ser ut att bli blixtar och dunder i helgen. Sean O’Malley gör sitt första titelförsvar mot sitt skelett i garderoben nämligen Brandon Vera. Vi bjuds även på en match mellan den älskade lättviktare Dustin Poirier som möter det franska hajptåget Benoit Saint Denis, samt på ett av Bellators största namn – Michael ”Venom” Page – som till slut gör sin UFC-debut och möter Kevin Holland, och mycket mer. Här är uppvärmningen med tillhörande matchkort och tider.

I helgen skruvas temperaturen upp. Somliga trogna tittare är lika uppspelta över uppställningen inför UFC 299 som jubileumsgalan andra helgen i april. Kvällen toppas av en titeluppgörelse i en division som anklagats för att knappast ha varit en lejongrop på sistone. Forna bantamviktsmästaren Aljamain Sterling ansågs ha glidit in på ett bananskal. Kritiker menade att nuvarande regenten Sean O’Malley inte matchats mot verkliga utmaningar, och att han fick sin titelchans som rena PR-tricket – över fyra miljoner följer den glassiga amerikanen på Instagram.

Sean O’Malleys enda förlust i proffshistoriken serverades av Marlon ”Chito” Vera under 2020. Vera lyckades landa en low kick som gjorde att strikern Seans högra fot började wobbla, och Vera bjöd på tunga ground and pound-armbågar som stoppade matchen. Marlon Vera har presterat stadigt de senaste åren, förra årets facit blev en delad domslutsförlust mot Cory Sandhagen samt domslutsvinst mot Pedro Munhoz, och Chito har aldrig blivit avslutad i den nu 14 år långa proffskarriären. Trots det är Sean O’Malley i skrivande stund huvudkortets största favorit. I kulisserna står Merab Dvalishvili som räknar med en titelchans under 2024.

RUTINERAT TOPPNAMN MOT HAJPAD FRANSMAN
Även Dustin Poirier och Benoit Saint Denis kan bli en femrondare. Frågan är vad den nu 35-åriga publikfavoriten Poirier kan bjuda på, som varit frustrerande nära bältet (ett interimbälte och två titelchanser) och har en färsk, tung förlust i bagaget i form av Justin Gaethjes huvudspark.

Efter att Benoit Saint Denis förlorade UFC-debuten som welterviktare 2021 har han mosat sig igenom lättviktsdivisionen, senast avslutade han Matt Frevola med en huvudspark. Fransmannens samtliga 13 proffsvinster är avslut.

ÖVRIGA MATCHER PÅ HUVUDKORTET
Efter lång väntan är det dags. Michael ”Venom” Page tar klivet från Bellator och välkomnas till UFC av rutinerade Kevin Holland. Det blir alltså show med två publikfriande spexare.

Dessförinnan ska hajpade australiensaren Jack Della Maddalena försöka förlänga sin sexfaldiga vinstsvit i UFC. Än en gång ska kompetenta Gilbert Burns utgöra eldprovet – och han lär vara revanschsugen efter domslutsförlusten mot Belal Muhammad förra våren.

Först ut på underkortet är forna bantamviktsmästaren Petr Yan, som i stora drag haft skitår på sistone. Allt började med det otillåtna knät mot Aljamain Sterling som kostade honom bältet, Yan ordnade därefter en domslutsvinst mot Cory Sandhagen, men under 2022 och 2023 blev det tre raka förluster (returmötet mot Sterling, delade domslutet mot Sean O’Malley som ansågs vara ett rån, samt Merab Dvalishvili). Petr Yan möter den unga men skickliga Song Yadong, som vill befästa sig som ett topp fem-namn i divisionen.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
På underkortet ser vi 39-åriga trotjänaren Rafael dos Anjos, men enligt oddsen på underkortet ska motståndaren Mateusz Gamrot ordna en promenadseger. Om du har en hypotes om matchens utgång kan du gå in på https://oddsbonuser.nu/.

En möjlig höjdpunkt på tidiga underkortet är flashiga Michel Pereira mot Michal Oleksiejczuk, en riktig bonusmagnet till kraftpaket.

UFC 299 går i Miami och tyvärr är sändningstiderna oförlåtande. Underkortet drar igång vid midnatt, framåt 03-tiden under natten mot söndagen börjar huvudkortet, kring 06-tiden på söndagsmorgonen beräknas huvudmatchen starta.

Gör också en mental anteckning om att förbli på hugget även nästa helg. Då ska Pannie Kianzad försöka få revansch mot Macy Chiasson.

Huvudkort
Bantamvikt, titelmatch – Sean O’Malley vs. Marlon Vera
Lättvikt – Dustin Poirier vs. Benoit Saint Denis
Weltervikt – Kevin Holland vs. Michael Page
Weltervikt – Gilbert Burns vs. Jack Della Maddalena
Bantamvikt – Petr Yan vs. Song Yadong

Underkort
Tungvikt – Curtis Blaydes vs. Jailton Almeida
Flugvikt – Katlyn Cerminara (f.d Chookagian) vs. Maycee Barber
Lättvikt – Mateusz Gamrot vs. Rafael dos Anjos
Bantamvikt – Pedro Munhoz vs. Kyler Phillips

Tidigt underkort
Lätt tungvikt – Ion Cutelaba vs. Philipe Lins
Mellanvikt – Michel Pereira vs. Michal Oleksiejczuk
Tungvikt – Robelis Despaigne vs. Josh Parisian
Flugvikt – CJ Vergara vs. Asu Almabayev
Flugvikt – Joanne Wood vs. Maryna Moroz

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer