Artikel

De mest hajpade dam-matcherna inför UFC-säsongen 2024

UFC-chefen Dana White meddelade nyligen att den första titelkampen om UFC-300 kortet kommer gå av stapeln 13 april, och givetvis i Las Vegas. Redan här kommer publiken få ta del av årets kanske mest hajpade möte, när de båda kinesiskorna Zhang Weili och Yan Xiaonan möts.

Redan förra året talades det om en match mellan Weili och Xiaonan, eftersom många hoppades på en fight mellan dem. Det var dock inte klart om ett sådant möte skulle äga rum, men nu är fighten bekräftad.

Zhang Weili är den nuvarande mästaren och kommer därför att försvara sitt stråviktstitel i matchen. Med sin imponerande track record är Zhang Weili tydligt favoriten i denna match, vilket lockar många att betta hos nya expekt. Xiaonan kommer dock in i matchen med två raka segrar, varav en var genom KO i första ronden mot Jéssica Andrade, så den Pekingfödda kämpen kommer inte att vara en lätt motståndare. Kommer Xiaonan att överraska Weili, eller kommer mästaren att försvara sitt bälte för tredje gången i sin karriär?

Får någon möta Casey O’Neill i år?

Än så länge är det inga fler titelmatcher för damerna släppta för årets UFC-säsong, även om det har utlovats information om ytterligare möten inom kort. Efter att skotska Casey O’Neill kom tillbaka från sin korsbandsskada i fjol, var det många som följde hennes comeback med stort intresse. Hennes karriär har i princip gått spikrakt uppåt fram till skadan 2022, då hon blev borta från tävling i 13 månader.

Det skulle dock visa sig att hennes form inte var på samma nivå som tidigare, alternativt att motståndarna sprungit förbi henne under konvalescensperioden. O’Neill avslutade nämligen året med två raka förluster. Trots det kände hon att hon sannolikt fortfarande hörde till toppskiktet av MMA-fighters i världen och efter den sista förlustmatchen sa hon bland annat: ”Två förluster är svåra att svälja. Så vart tar jag vägen härifrån? Jag kan inte sluta. Jag är ingen fegis. Så vi måste gå framåt.” Om det blir någon match för Casey O’Neill i år är inte klart ännu, men om så sker, så kommer intresset från publiken definitivt att vara stort.

Hoppas på match för Pannie ”Banzai” Kianzad

Givetvis hoppas många svenskar också på att få se svenskan Pannie ”Banzai” Kianzad dansa sig genom ringen i år. Under förra året deltog Kianzad bara i UFC Fight Night, som hon dessutom förlorade. Det innebär att vinsten från 2022 är den senaste bland hennes meriter, och det går att ana att hon kanske är sugen på att vända rött till grönt i statistiken.

Framför allt känns det som att hennes lite drygt ettåriga frånvaro från ringen på grund av en skada, hade en viss inverkan i den sista förlustmatchen. Om hon spikas för något möte i år återstår att se, och det kommer bli mycket spännande att följa.

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer