ArtikelNyhet

Inför UFC Sandhagen vs. Font

Dammet har nu lagt sig efter förra helgens spektakulära gala – härnäst står en Fight Night på tur. Huvudnumret är två duktiga strikers, men det blir en svår utmaning för Rob Font som ersätter en sjukskriven kronprins ur Nurmagomedov-klanen och sålunda möter Cory Sandhagen. Vi ser också ett intressant möte mellan de stenhårda stråviktsdamerna Tatiana Suarez och Jessica Andrade. Häng med för lite försnack, tider och matchkort.

Egentligen skulle hajpade och obesegrade Umar Nurmagomedov fått karriärens största prövning mot Cory ”Sandman” Sandhagen, men dagestaniern skadade axeln i juli och därför rycker Rob Font in för ett möte i catchvikt. Vill du göra det hela om möjligt ännu mer spännande så här det bara att hoppa in och spela lite på live betting via https://betinia.se/sv/live.

Det är knappast förvånande att Sandhagen är storfavorit. Font har medgett att matchen känns otäck och att Sandhagen är en tuff nöt att knäcka, självförtroendet stärks inte heller av att varje person som Font förlorat mot har Sandhagen besegrat. Just nu är Rob Font galans största underdog.

I SANDHAGENS OCH FONTS BACKSPEGLAR
Efter att de spektakulära snurrande samt flygande avsluten av Moraes och Edgar, så mötte Sandhagen motgångar i form av domslutsförluster mot Dillashaw (dock delad) samt Petr Yan. Sedan dess har han ordnat två vinster, först mot Yadong Song – du kanske minns det gapande såret i Songs ögonbryn tack vare en tidig armbåge från Sandhagen. Därefter blev det en delad domslutsvinst mot Marlon Vera. De senaste åren har Sandhagen haft långa dagar på jobbet med ständiga fjärde och femte ronder. Här finns det lite godbitar från Sandhagens karriär – om du behöver komma i stämning eller lära känna honom bättre.

För Rob Font gick det som bäst under 2018–2021, då hade han fyra raka vinster mot kompetenta namn. 2021 och 2022 kroknade Font med två domslutsförluster signerade Jose Aldo och Marlon Vera. Han tog ledigt ett år för att läka skador, i april i år återvände han med besked. Visserligen hann Font skadas av talangen Adrian Yanes, men en kontring skickade Yanes i backen där Rob Font avslutade honom. Här kan du avnjuta Fonts färdigheter.

HAJPAD BROTTARE MOT STARK SLÄGGA
Obesegrad, TUF-vinnare, brottningsbakgrund och canceröverlevare – där har du en summering av Tatiana Suarez, som alternerar mellan stråvikt och flugvikt. Som stråviktare har hon bland annat besegrat tidigare mästaren Carla Esparza och nuvarande flugviktsregenten Alexa Grasso. Det osar framtida mästare om Suarez, att trycka till forna flugviktsmästarinnan och numera femterankade Jessica Andrade kan ruska om divisionen. I skrivande stund så är Andrade +285 underdog och Suarez -360, men det är ju MMA vi pratar om – så det kanske kan bli lite extra krydda med live betting?

Efter att forna Invicta-mästaren Virna Jandiroba skadade knäet valde Jessica Andrade att hoppa in och möta Tatiana Suarez. Det brasilianska kraftpaketet är i behov av en vinst. Efter att ha avslutats av Shevchenko i en titelmatch 2021 lyckades Andrade fixa tre raka vinster (däribland matchen där handduken borde kastats in för att skona Lauren Murphy). Men sedan har Andrade åkt på två raka förluster: först via RNC av Erin Blanchfield, sedan marscherade Andrade rakt in i Yan Xiaonans klockrena höger. Men även om Andrage har något av en formsvacka så har hon riktigt bra klipp både i nävarna och i sina submissions och bör inte räknas bort riktigt ännu – ta en titt här om du inte tror mig!

ANNAT SEVÄRT PÅ HUVUDKORTET
Det är gott om tunga män på huvudkortet. Till exempel ser vi Dustin Jacoby, vars karriär skulle må gott av ett övertygande avslut, men han ställs mot knepiga Kennedy Nzechukwu som är bra på att överleva inledande kalabalik och vinna. Nzechukwu har just nu tre raka, spektakulära avslut.

Möjlig bonuskandidat och en chans på fler möjligheter till roliga spel på live betting skulle kunna vara mötet mellan Diego Lopes och Gavin Tucker, bägge två vill få upprättelse efter förluster och bjussar ofta på avslut. Lopes är svartbälte i BJJ och submissions duggade tätt innan har tog klivet från regionala scener till UFC.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Galan har varit lite otursförföljd. Vi skulle bland annat sett Ovince Saint Preux ställas mot Ion Cutelaba, men matchen ställdes in av oklar anledning. Said Nurmagomedov (som inte är släkt med Khabib och gänget) hoppade av, i stället får Kyler Phillips möta Raoni Barcelos på underkortet. Både Phillips och Barcelos är flitiga på att samla på sig Fight of the Night-bonusar.

Galan går i Nashville, underkortet sänds vid midnatt svensk tid. Framåt 03-tiden under natten mot söndag börjar huvudkortet.

Huvudkort
Catchvikt – Cory Sandhagen vs. Rob Font
Stråvikt – Jessica Andrade vs. Tatiana Suarez
Lätt tungvikt – Dustin Jacoby vs. Kennedy Nzechukwu
Fjädervikt – Diego Lopes vs. Gavin Tucker
Lätt tungvikt – Tanner Boser vs. Aleksa Camur
Lättvikt – Ignacio Bahamondes vs. Ludovit Klein

Underkort
Fjädervikt – Billy Quarantillo vs. Damon Jackson
Bantamvikt – Kyler Phillips vs. Raoni Barcelos
Weltervikt – Jeremiah Wells vs. Carlston Harris
Fjädervikt – Sean Woodson vs. Jesse Butler
Flugvikt – Cody Durden vs. Jake Hadley
Flugvikt – Ode Osbourne vs. Assu Almabayev

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer