Okategoriserade

Betting på Boxning – 5 steg att lyckas

Boxning är en sport som kräver mycket teknisk skicklighet och fysisk uthållighet. Det är också en sport som är starkt förknippad med rivalitet och dramatik, vilket gör den till en perfekt sport att satsa på. Att satsa på boxning kan vara en spännande upplevelse, men det krävs viss kunskap för att göra strategiska bet. Här är fem tips som kan hjälpa dig att lyckas när du satsar på boxning.

Sedan boxningens tidiga dagar har det satsats pengar på matcher. Under romartiden var boxning en brutal historia som ofta slutade med allvarliga skador eller till och med döden för gladiatorerna, vilket inte gjorde vadslagning mindre populärt. Modern boxning har sin grund de så kallade Queensberry-reglerna som infördes 1867 – vilket innebar att handskar, en ring, regler för ronder och vila, samt andra bestämmelser infördes. Reglerna och den ökade säkerheten gjorde att boxning blev en mer accepterad sport och ledde till att fler började träna och tävla – vilket i sin tur gjorde betting säkrare och ännu vanligare. Än idag är spel på boxning en otroligt populär form av underhållning, mycket tack vare den stora mängd spelbolag som finns online. Och nu satsar många på bettingbolag utan svensk licens, då de är lika pålitliga som licensierade spelbolag. Men även om boxning och vadslagning har en lång historia tillsammans är det viktigt att komma ihåg att betting alltid är förknippat med en viss risk. Det är viktigt att inte satsa mer än vad man har råd att förlora och att ha en god förståelse för de odds och sannolikheter som är involverade i varje bet. Med det sagt: här kommer fem tips som gör dig till en bättre spelare:

Tips 1: Studera boxning – och boxare
För att kunna spela på boxning så måste du ju självklart inte vara en boxare själv, men du behöver rimligtvis ha en grundläggande kunskap om sporten. Du bör känna till boxningens regler, de olika viktklasserna, lite om poängsättning, samt mer om dagens mest framstående boxare. Det är också viktigt att känna till boxarnas egenskaper, formkurva (träningsregim, skador och eventuella svagheter) och om hur tidigare prestationer under match har sett ut. Att ha tillgång till denna kunskap och statistik kommer att hjälpa dig att göra en välgrundad bedömning av vem som har störst chans att vinna en match.

Tips 2: Välj ditt spel
Det finns flera olika satsningar som du kan göra när du satsar på boxning. Ett av de mest populära sätten är att spela på vinnaren av en match. Detta kan vara ett rakt-upp-och-ner-spel på vem som kommer att vinna, eller ett mer komplicerat spel som inkluderar antalet ronder som du tror att matchen kommer att pågå – eller om en knockout kommer att inträffa. Det är viktigt att välja det spel som du är mest bekväm med och som ger dig de bästa oddsen – så det är självklart en nödvändighet att sätta sig in i hur betting fungerar innan du börjar spela.

Tips 3: Hitta de bästa oddsen
När du har bestämt dig för hur du vill spela är det viktigt att hitta de bästa förutsättningarna. Det innebär att du jämför oddsen från olika spelbolag och välja det som ger dig bästa möjliga utdelning, men det är också viktigt att se till att du har tillräckligt med information om det spelbolag du väljer – och att det är pålitligt och säkert. Här är det viktigt att notera att en satsning på en favorit ger en lägre utbetalning om du vinner, medan att satsa på en underdog ger en högre utbetalning om du vinner, men att det medför en större risk.

Tips 4: Sätt en budget
Det är viktigt att ha en budget när du spelar på boxning (eller någon annan idrott för den delen). Det innebär att du bestämmer dig för en summa pengar som du är beredd att satsa och att du inte överskrider den. Ett bra tips här att enbart spela med pengar som du kan leva utan. Att satsa på boxning handlar inte bara om att välja rätt boxare, utan även om att använda rätt strategi för att maximera dina vinster och minimera dina förluster. Du kan använda olika strategier, inklusive att satsa på flera matcher samtidigt, sprida dina satsningar över olika resultat eller använda satsningssystem för att öka dina vinster.

Tips 5: Följ oddsen och se matchen
Du bör också följa oddsen och se om de förändras innan matchen. Om oddsen förändras kan det betyda att det finns någon information som du inte känner till och som kan påverka matchens utgång. När du väl har gjort din insats är det viktigt att du följer matchen då det kommer att ge dig vital feedback och information om dina val för framtida spel.

Lycka till!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer