Okategoriserade

Så maximerar du dina vinstchanser när du bettar

Betting är till sin natur ett riskfyllt sätt att fördriva tiden eller till och med försöka tjäna pengar på. Men när det görs på ett förnuftigt sätt kan det vara ett roligt och spännande sätt att krydda till upplevelsen när man ser på fighting. Men hur får man det mesta ut av sin tid och sina insatser?

Förstå dig på begreppet spelvärde

Om du bestämt dig för att betta på MMA, boxning, karate, brottning, eller en annan sport, så måste du veta huruvida det är värt att betta på en specifik match eller inte. Detta definieras av begreppet spelvärde. Att kunna utläsa om en match har ett bra spelvärde eller inte innebär att du kan upptäcka odds som är för höga, konsekvent och systematiskt – och därefter kunna utnyttja dessa möjligheter.

Att kunna bedöma spelvärdet på en match handlar således i huvudsak om att kunna bedöma sannolikheter mer korrekt än vad spelbolag gör. Naturligtvis är det omöjligt att kunna göra det för varje match och varje sport, men du behöver inte göra det varenda gång heller. Din stora fördel gentemot spelbolagen ligger dock i din möjlighet att hoppa över vissa matcher med ogynnsamma odds. Att förstå sig på spelvärde och kunna beräkna detta på en match är svårt, och det kommer kräva mycket träning för att uppnå det konsekvent. Men ge det tid så kommer du så småningom bli bra på det!

 

Håll dig inte endast till ett spelbolag

Spelbranschen är oerhört konkurrenskraftig. Det finns massvis av spelbolag på marknaden och därför kan det bli svårt för dig som spelare att välja vart du ska spendera dina pengar. Även om det kan kännas bekvämt att välja ett spelbolag och hålla sig till denna aktör är detta ingen god idé. Oddsen varierar från match till match och spelbolag till spelbolag. Därför är det värt att shoppa runt efter olika spelbolag från match till match för att få mest förmåner.

För att enklare ta ett beslut kan du använda en jämförelsesida som https://spelacasino.io. De listar nämligen olika spelbolag på marknaden och du hittar en särskild kategori för just bettingsidor där du kan jämföra olika spelbolags odds.

 

Tänk långsiktigt

Om du tar betting på allvar måste du tänka långsiktigt. Du bör bygga upp din bankrulle för spel och stadigt öka eller sänka beloppet beroende på hur det går för dig. Glöm aldrig att betting (även betting utan svensk licens), likt investeringar, är maraton – inte sprint. Följaktligen kommer det ta ett tag för dig innan du märker de bästa resultaten. Men är du tålmodig så kommer du vara nöjd när du väl nått dit du gärna vill vara.

Att tänka långsiktigt innebär också att du begränsar risken för att bli spelberoende. Att bli spelberoende är en risk som följer med alla sorters spel, men framförallt hasardspel, det vill säga spel med pengar. Genom att tänka långsiktigt och sätta begränsningar så väl som mål får du en bättre kontroll över dina spelvanor. Det betyder dock nödvändigtvis inte att risken för spelberoende försvinner helt och hållet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer