Nyhet

Inför UFC Fight Night 203: Santos vs Ankalaev

Veteranen Thiago Santos ska bevisa sin fortsatta relevans mot morgondagens stjärna, Magomed Ankalaev. Men innan dess blir det ett bantamviktsmöte mellan de två spektakulära strikers – Marlon Moraes och Song Yadong. Det är tätt med talanger på helgens UFC-kort. Här får du uppvärmningssnacket och sändningstiderna.

När Thiago ”Marreta” Santos (22-9-0) gick titelmatch mot Jon Jones sommaren 2019 gjorde brassen en enbent och heroisk insats. Många tycker att den delade domslutsvinsten borde gått till Santos. Efter titelchansen gick i stöpet samlade Santos på sig ytterligare två förluster, mot Teixeira och Rakic. I oktober bröts trenden med en domslutsvinst mot Johnny Walker (som tyvärr inte sett bra ut på sistone).

Starka dagestanier fortsätter att ta allt mer plats på rankingen och i helgen ska Magomed Ankalaev (15-1-0) försöka klättra upp ett pinnhål. Hans matchhistorik hade varit fläckfri om det inte vore för debuten, som han dominerade ända tills Paul Craig fick till en Hail Mary-triangel i matchens allra sista sekund.

Santos är kompetent men Ankalaev är svår. I ryssens verktygslåda finns urstark brottning och stående avslut – tillräckligt för att göra vilken motståndare som helst avvaktande. Det här blir Ankalaevs svåraste utmaning hittills i karriären, vi får se om han förblir lika dominant. Han går förstås in som storfavorit, i skrivande stund är hans officiella odds -450. För att det hela ska bli ännu mer spännande så kan du ju alltid spela online – till exempel via oddsbonus360.se.

PROFFSDEBUTERADE SOM TONÅRING

Kvällens co-main är också en veteran versus talang och lär bli fabulös underhållning för strikingfantaster. Marlon ”Magic” Moraes (23-9-1) har på sistone samlat på sig förluster, dock mot divisionens toppnamn.

Moraes ställs mot den unga kinesen Song ”Kung Fu Monkey” Yadong (18-6-1-1), som på sina nio matcher i UFC radat upp sju vinster och gott om flashiga ögonblick till sin reel. Efter en domslutsförlust mot Kyler Philips för ett år sedan har Song Yadong lyckats vända blad, först en delad domslutsvinst mot Casey Kenney och därefter avslutade han Julio Arce.

Fun fact: Song Yadong hann klämma in tre proffsmatcher innan sin 16-årsdag (!). Numera är han blott 24 år men har redan gått 26 matcher, varav 18 vinster.

MÅNGA TALANGER OCH EN GLORY-MÄSTARE

Innan det är dags för kvällens huvudmatcher ska tolfterankade kraftpaketet och KO-flitiga Sodiq Yusuff (11-2-0) försöka resa sig från karriärens första UFC-förlust (via domslut mot Arnold Allen). Han möter rutinerade Alex Caceres (19-12-0), som ligger några snäpp under på rankingen. Caceres är uppe i sin längsta vinstsvit i UFC sedan debuten 2011, senast blev det en RNC mot Seung Woo Choi.

Vi ser också forna TUF-finalisten och starka strikern Khalil ”The War Horse” Rountree (9-5-0). Hans vinst mot Modestas Bukauskas väckte debatt – borde så kallade oblique kicks förbjudas eftersom de är för skadliga? I helgen får vi se om kickboxaren Karl ”Baby K” Roberson (9-4-0), som här återvänder till lätt tungvikt, blir nästa motståndare att tvingas till utdragen knärehab.

Med kort varsel ställs Drew Dober (23-11-0) och hyfsat nya UFC-bekantskapen Terrance ”T.Wrecks” McKinney (12-3-0) mot varandra, sistnämnda vikarierar för skadade Ricky Glenn. Dober hade ett bra 2020 men utsattes sedan för Islam Makhachevs armtriangel och därefter domslutsförlust mot Brad Riddell. McKinney har både ”one punch power” och vackra submissions på sitt CV, främst RNC.

Kortet inleds med en banger mellan två förhållandevis färska ansikten i UFC. Alex ”Poatan” Pereira (4-1-0) har varit dominant dubbel titelinnehavare i Glory (och kan skryta med att ha spöat Israel Adesanya två gånger under tiden som kickboxare) ställs mot KO-maskinen Bruno ”Blindado” Silva (22-6-0).

DUELLER I DAMERNAS DJUPASTE DIVISION

På underkortet kan flugviktsmötet mellan strikern JJ Aldrich (10-4-0) och grapplern Gillian ”The Savage” Robertson (10-6-0) nämnas. Bägge två har haft det svajigt på sistone men vill nu ta plats på rankingen. De får sällskap av flugviktskollegorna Sabina ”Colombian Queen” Mazo (9-3-0) och Miranda ”Fear The” Maverick (9-4-0), som har gott om talang men stött på sina första motgångar. Och kanske står deras kontrakt på spel – flugviktskonkurrensen är stenhård.

Vi ser också Kamuela ”The Jawaiian” Kirk (12-4-0), vars namn klingar bekant för den skandinaviska publiken, efter att ha besegrat Makwan ”Mr Finland” Amirkhani via domslut. Kirk tar sig an Damon ”The Leech” Jackson (19-4-1). Apropå det, Amirkhani återvänder till buren nästa helg och möter Mike Grundy.

MATCHKORT, SÄNDNINGSTIDER OCH ODDS

Helgens gala går i Las Vegas, underkortet börjar klockan 22 på lördagskvällen. Klockan 01 under natten mot söndag startar sändningen av huvudkortet.

 • HUVUDKORT (Startar klockan 01:00 och sänds på Viaplay)
 • Lätt tungvikt: Thiago Santos vs. Magomed Ankalaev
 • Bantamvikt: Marlon Moraes vs. Song Yadong
 • Fjädervikt: Sodiq Yusuff vs. Alex Caceres
 • Lätt tungvikt: Khalil Rountree Jr. vs. Karl Roberson
 • Lättvikt: Drew Dober vs. Terrance McKinney
 • Mellanvikt: Alex Pereira vs. Bruno Silva

 

 • UNDERKORT (Startar klockan 22:00 och sänds på Fight Pass)
 • Weltervikt: Matthew Semelsberger vs. A.J. Fletcher
 • Flugvikt: JJ Aldrich vs. Gillian Robertson
 • Bantamvikt: Trevin Jones vs. Javid Basharat
 • Fjädervikt: Damon Jackson vs. Kamuela Kirk
 • BFlugvikt: Sabina Mazo vs. Miranda Maverick
 • Mellanvikt: Dalcha Lungiambula vs. Cody Brundage
 • Bantamvikt: Guido Cannetti vs. Kris Moutinho
 • Lätt tungvikt: Tafon Nchukwi vs. Azamat Murzakanov
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer