Okategoriserade

Skapa en hållbar träningslivstil

Att träna flera dagar i veckan kan slå hårt på kroppen om man inte i övrigt tar hand om den väl. Och då menar vi inte enbart med hjälp av stretchning och uppvärmning utan att faktiskt även utanför träningslokalen se till att man ger kroppen de bästa förutsättningarna för att både orka träna i stora mängder, och att man inte heller ska överbelasta kroppen. Därför kan det vara klokt att se över sin livsstil i övrigt om man vill skapa rutiner som är hållbara på sikt och som ger kroppen goda förutsättningar för att orka träna tungt och mycket.

Tillskott i kombination med bra kost

Att ge sig själv och sin kropp bra förutsättningar för att träna både teknik och bygga muskler handlar om att ha koll på hur ens vardag ser ut och vilka rutiner man har. En viktig del av det är kost. Att äta rätt är A och O för att både orka med träningen fysiskt med även psykiskt. Det är både fysiskt och psykiskt påfrestande att träna hårt, och det krävs att man har gett kroppen ordentligt med näring för att orka den typen av ansträngning.

En del känner dock att de behöver extra energi och ett sätt att tillgå detta är att i kombination med bra mat även äta tillskott som RawPowders Alpha GPC. Det är en typ av tillskott som exempelvis kan ge kroppen hjälp till att öka uthålligheten. Det är dock viktigt att pointera att det inte handlar om att byta ut mat mot tillskott, utan att lägga till dessa i ens vardagliga rutin vid sidan om bra matvanor.

Minska stressnivåerna och prioritera sömnen

Förutom bra matvanor och tillskott till dessa så finns det andra rutiner i ens vardagsliv som i väldigt stor utsträckning påverkar ens träningsresultat och ork och det är sömnen. Kroppen är beroende av att få ordentligt med sömn för att orka med hård fysisk träning. För att skapa sig en hållbar träningslivsstil är det därför av högsta prioritet att prioritera sin sömn och att ge sig själv tid till att varva ner.

Så för att skapa en hållbar träningslivsstil är det framför allt viktigt att prioritera sömnen och skapa sig bra matvanor. Men utöver om man har sovit ordentligt och ätit ordentligt så finns det en annan faktor i vardagen som i stor utsträckning påverkar ens sportsliga prestationer och det är stressnivåerna. Att vara konstant stressad och ha höga stressnivåer kan påverka hur mycket man orkar och hur mycket fokus man har på träningen. Därför är det viktigt att även försöka se över hur ens liv är uppbyggt och om det är möjligt att minska på stressen om man vill att ens träning ska fungera så bra som möjligt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer