ArtikelNyhet

ONE: Winter Warriors II – Zebaztian ”The Bandit” Kadestam möter ännu en tuff brottare

Zebaztian ”The Bandit” Kadestam är äntligen tillbaka för en ny fajt och kommer att ställas mot ännu en stenhård brottare, Murad Ramazanov, på kommande ONE: Winter Warriors II, som går av stapeln den 17 december. Nedan hittar du matchkort, tid och plats för galan

Heja Zebbe och Heja Sverige!

Trots svenska welterviktaren Zebaztian Kadestams forna titelinnehav så är ONE Championship (tidigare ONE Fighting Championship och ONE FC) en organisation som många svenskar inte känner till. I sin första match för One Championship överraskade Zebaztian ”The Bandit” Kadestam med att besegra favoriten Luis Santos. I hans andra match – en titelfight mot Ben Askren – förlorade Kadestam efter en tapper insats via teknisk knockout. Och i tredje Kadestams tredje ONE-match malde han ner Agilan Thani med knän, armbågar och slag.

Kadestam blev historisk som första svensk att vinna världsmästarbältet i en av världens största organisationer då han besegrade Tyler McGuire i femte ronden via en brutal knockout för den vakanta welterviktstiteln på ONE: Warrior’s Dream i november 2018.

Kadestam hann försvara bältet en gång (mot Georgy Kichigin i mars 2019) innan han förlorade det mot Kiamrian Abbasov. Kadestam återvände sedan till buren efter en längre frånvaro i början av 2021, då han förlorade via submission mot Gadzhimurad Abdullaev.

Men nu är alltså Kadestam tillbaka och är enligt sin Instagram-sida ”Redo för krig”. Han ställs nu mot en riktigt tuff motståndare i den obesegrade ryssen Murad Ramazanov, som kommer till mötet med tio raka vinster varav två i ONE Championship. Vi på Figther håller alla tummar för att Kadestam ska hamna i vinstkolumnen igen.

https://www.instagram.com/p/CW5ln2bJn1M/?utm_source=ig_web_copy_link

I huvudeventet kommer #2-rankade flugviktsutmanaren Danny ”The King” Kingad att ta sig an mot #4-rankade Kairat ”The Kazakh” Akhmetov.

Tidigare ONE Bantamviktsvärldsmästaren Kevin ”The Silencer” Belingon, kommer att möta den sydkoreanska knockoutartisten ”Pretty Boy” Kwon Won Il i kvällens co-main event.

ONE: Winter Warriors II – Matchkort. Du ser hela galan via ONEs YouTube-kanal den 17 december med start 13.30 svensk tid.

  • Flugvikt – Danny Kingad vs. Kairat Akhmetov (MMA-match)
  • Bantamvikt – Kevin Belingon vs. Kwon Won Il (MMA-match)
  • Catchvikt (95kg) – Vitaly Bigdash vs. Fan Rong (MMA-match)
  • Weltervikt – Zebaztian Kadestam vs. Murad Ramazanov (MMA-match)
  • Bantamvikt – Mark Stephen Loman vs. Yusup Saadulaev (MMA-match)
  • Bantamvikt – Jhanlo Mark Sangiao vs. Paul Lumihi (MMA-match)
  • Lättvikt – Mustapha Haida vs. Arian Sadikovic (kickboxingsmatch)
  • Bantamvikt – Fabricio Andrade vs. Li Kai Wen (MMA-match)
  • Stråvikt – Joseph Lasiri vs. Asahi Shinagawa (Muay Thai-match)

OM ONE CHAMPIONSHIP:

ONE Championship lanserades som ”ONE FC” på en presskonferens i Singapore 14 juli 2011. De kampsportare som presenterades som kontrakterade till den nya organisationen var bland andra: Anuwat Kaewsamrit, Eduard Folayang, Yodsanan Sityodtong, Ole Laursen, Leandro Issa, Orono Wor Petchpun och Rolles Gracie. Victor Cui, CEO för ONE, kungjorde att när den första galan skulle sändas den 3 september samma år skulle den kunna ses i 500 miljoner hem runtom i Asien!

ONE Championship använder ett eget system för viktklasser. Det lanserades efter att en av deras kampsportare dog när han försökte nå sin vikt. Deras system bygger på atletens ”walking-weight”, alltså det personen normalt väger. Bland annat testas vätskenivåerna hos den tävlande regelbundet under kontraktstiden och även under veckan före en gala (fight week). ONE har byggt upp sitt system kring tanken om sina kampsportares välmående där ingen viktminskning (weight cut) strax före en match ska förekomma. Bland annat den inom MMA-världen välrenommerade kommentatorn och poddaren Joe Rogan har prisat deras system och kallat det banbrytande vad gäller rättvisa och säkerhet i och med att det tar bort det ”lagliga fusket” med vätskeviktminskning. Den som inte klarar vikten kan få gå en catchviktmatch, men bara om personen väger max 105% av motståndarens vikt. Effekten av deras unika fokus på atleternas välmående vad det gäller viktklasser är att ONEs viktklasser är i princip en viktklass högre än motsvarande vikt i en annan organisation.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer