ArtikelNyhet

TAWK 2021 – Taekwondo, Allstyle, Wushu och Kung Fu

TAWK – Taekwondo, Allstyle, Wushu och Kung Fu – är ett event som innehåller svenska mästerskapen i taekwondo, tävlingen Allstyle, ungdomstävlingar i respektive sport samt internationella Nordic Open Wushu Championships med deltagare från 15 olika nationer. Helgen den 4–5 december 2021 går fightfesten av stapeln på Fryshuset Arenan i Stockholm. För den som gillar plocka russinen ur kakan bjuder lördag kväll på toppfinaler i galaformat.

Det drar ihop sig till en av de största kampsportstävlingarna Sverige haft någonsin, med minst 500, kanske fler än 800 tävlande.

– Vi arrangörer ser med skräckblandad förtjusning fram emot en logistisk mardröm. 600 kvadratmeter matta skall läggas ut, fördelat på sex tävlingsytor, berättar Peder Finnsiö, arrangör och ordförande i Kung fu & Wushu-förbundet.

– Vi bjöd in svensk Taekwondo till samarbete. Alla tre förbunden såg möjligheten att genom samarbete ge arrangemangen ett lyft och skapa något unikt. Säga vad man vill, men visst är det roligare att tävla inför en entusiastisk storpublik än inför några trötta klubbkamrater, förklarar Thabo Motsieloa, arrangör och ordförande i Svenska Allstyleförbundet.

– Gensvaret är starkt och växer för var dag! Bara för någon vecka sedan samarbetade vi kring Allstyle Open som fick sina högsta besöks- och deltagarsiffror på nästan tio år. Förväntningarna är höga nu när senior- och juniorelit, från hela landet, i tre olika stilar, samlas i TAWK, avslutar Peder Finnsiö.

Helgen den 4–5 december 2021 går fightfesten av stapeln på Fryshuset Arenan i Stockholm. För den som gillar plocka russinen ur kakan bjuder lördag kväll på toppfinaler i galaformat.

Info om eventet finns på www.tawk.se. Du kan även gå in på respektive förbundssida för information om den stil du vill veta mer om. Länkar finns på TAWK-hemsidan.

Tid: 4-5 december 2021

Plats: Fryshuset Arenan, Mårtensdalsgatan 2-8, 120 30 Stockholm

Kontakt:
Peder Finnsiö
peder.finnsio@gmail.com

Thabo Motsieloa
thabo@live.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer