ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 196: Costa vs. Vettori

UFC börjar sakteligen skruva upp temperaturen inför nästa helgs utmärkta UFC 267. I helgen är det ingen dålig Fight Night vi går till mötes då Brassen Paulo Costa (13-1) och italienaren Marvin Vettori (17-4-1) utgör kvällens huvudmatch. Dessa herrar har gemensamt att deras senaste matcher är varsin förlust vid titelchans mot Israel Adesanya. På rankingen befinner sig Costa på en andraplats och Vettori på en femte.

Största snackisen inför helgen? Costas senaste drag, som fortsätter bidra till hans impopularitet. Här får du koll på snackisarna, höjdpunkter att hålla utkik efter, fullständiga matchkortet och sändningstiderna.

Vi har inte sett Paulo Costa sedan titelmatchen i september, då han avslutades i andra ronden och därmed mötte karriärens första förlust. Senare har Costa hävdat att hans svaga prestation berodde på att han kvällen innan hade halsat en flaska vin för att kunna somna.

Under året har han dragit sig ur inbokade matcher mot Robert Whittaker och Jared Cannonier.

Kampsportskollegor och nätets medborgare har inte varit nådiga mot Costa, minst sagt – brassen anklagas ständigt för att vara dopad och oproffsig. Paulo Costa är förmodligen mellanviktsdivisionens mest extrema bantare, innan titelmatchen mot Israel Adesanya uppges han ha cuttat över elva kilo på två veckor. Den här gången verkade han knappt försöka nå mellanviktsgränsen på 83,9 kilo, under torsdagen konstaterade Costa att mötet behöver ske i catchvikt. Som förklaring sa Costa bara ”jag kommer berätta varför efter matchen”. Marvin Vettori är förstås missnöjd, men har inga avsikter att ställa in mötet.

– Jag förväntar mig att han är bättre än han någonsin varit – och han är faktiskt tyngre än han någonsin varit. Så jag måste besegra honom på det värsta sättet han någonsin blivit besegrad, sa Marvin Vettori till MMAjunkie.

Hajpad lättviktare i co-main

Innan kvällens huvudmatch är det Grant Dawson och Ricky Glenn som står för underhållningen. Den 27-åriga talangen Dawson (17-1) är före detta brottare och värvades efter medverkan i Contender Series under 2017. Han har gått fem matcher i UFC utan att besegras – tre av dessa var avslut och senaste matchen mot Leonardo Santos gav honom en matchbonus. Men Dawson är ingen mönsterelev. Det kan nämnas att han har missat vikt, men det är en parentes i jämförelse med stigmat att ha testat positivt för anabola steroider. Detta var i november 2017. USADA kunde inte bevisa att han tagit turinabol under tiden han ingått i antidopingprogrammet, så i december 2018 blev Dawson friad.

Han möter Ricky Glenn, som du kanske minns efter hans otäcka men väl minnesvärda möte med försvarslösa Gavin Tucker under 2017. Det blev första matchen i UFC:s historia där en domare dömde 30-24.

Ricky Glenn återvände i januari efter ett uppehåll på två år, sju månader och en rejäl höftoperation senare. Han gick upp en viktklass och kammade hem en KO-vinst mot Joaquim Silva. Glenn är medveten om att det inte ser ljust ut inför lördagskvällen.

– Han är imponerande. Har mycket hajp bakom sig. Jag är underdog, så jag vill motbevisa alla. Det här är ytterligare ett kliv uppåt i min UFC-resa, så jag ser fram emot att dra nytta av det, sa han under presskonferensen.

Strikingfest och en sista chans

Under huvudkortet kan vi också se fram emot ett möte mellan Jessica-Rose Clark och Joselyne Edwards. Innan dess lär det bli blixtrande striking mellan Alex Caceres och Seungwoo Choi. Den snurriga och spänstiga Caceres firar faktiskt tioårsjubileum i organisationen, där han mött motståndare av högsta kaliber. Nu är han mitt uppe i en fyrfaldig vinstsvit. Hans motståndare har också medvind i form av tre vinster, senast ett tidigt KO-avslut mot Julian Erosa som gav honom en pengabonus.

På underkortet ser vi bland annat rutinerade Randa Markos (10-11-1) som förmodligen får sin sista chans att rädda karriären i organisationen. 36-åringen är mitt i en fyrfaldig förlustsvit och går in som underdog mot forna Invicta-mästaren och vassa grapplern Livinha Souza. Senast vi såg Randa Markos blev det en snöplig förlust genom en otillåten upkick. Den något fördröjda reaktionen från motståndaren och UFC-debutanten Luana Pinheiro fick kommentatorn Paul Felder att kalla reaktionen ”skådespeleri”.

Lördagens gala går i Las Vegas, men sändningstiderna är hyfsat humana för svenska tittare. Underkortet börjar klockan sju på lördagskvällen och huvudkortet ska börja klockan tio på kvällen.

UFC Vegas 41: Costa vs. Vettori – Matchkort och tider

Huvudkort (Startar kl 22:00 svensk tid – Livestream – ViaPlay)

 • Catchvikt (195 lb): Paulo Costa vs. Marvin Vettori
 • Lättvikt: Grant Dawson vs. Rick Glenn
 • Bantamvikt: Jessica-Rose Clark vs. Joselyne Edwards
 • Fjädervikt: Alex Caceres vs. Seung Woo Choi
 • Weltervikt: Dwight Grant vs. Francisco Trinaldo
 • Lätt tungvikt: Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

 

Underkort (Startar kl 19:00 svensk tid – Livestream – UFC Fight Pass)

 • Mellanvikt: Jun Yong Park vs. Gregory Rodrigues
 • Lättvikt: David Onama vs. Mason Jones
 • Stråvikt: Tabatha Ricci vs. Maria de Oliveira Neta
 • Mellanvikt: Jamie Pickett vs. Laureano Staropoli
 • Lättvikt: Khama Worthy vs. Jai Herbert
 • Flugvikt: Jeff Molina vs. Daniel Lacerda
 • Stråvikt: Lívia Renata Souza vs. Randa Markos
 • Bantamvikt: Jonathan Martinez vs. Zviad Lazishvili

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer