ArtikelNyhet

Kung Karl möter Yagshimuradov på Bellator 268: Nemkov vs. Anglickas

Bellator har till helgen kokat ihop en av årets bästa galor. Det blir lätt tungviktsfest med respektingivande namn samt två semifinaler i turneringen. Mest intressant av allt är att det blir svenskt på kortet. Då får vi nämligen veta om Karl Albrektsson förlänger sin trefaldiga vinstsvit. I backspegeln: det senaste året har han i tur och ordning besegrat Amilcar Alves under Superior Challenge via TKO, Viktor Nemkov i Bellator via domslut och slutligen TKO-vinst mot Vladimir Mischenko på Superior Challenge i maj.

Stockholmaren Karl Albrektsson är tillbaka. Den här gången består utmaningen av Dovletdzhan Yagshimuradov (18-6-1) från Turkmenistan. Innan Yagshimuradov i april gjorde sin Bellatordebut mot Corey Anderson höjde många på ögonbrynen – vem är den här okända snubben som får debutera mot en av organisationens största namn? Yagshimuradov hade radat upp vinst efter vinst i ryska organisationen ACA (tidigare ACB) och snygga avslut var mer regel än undantag. Dock vann Corey Anderson övertygande med ground and pound i tredje ronden – här kan du se hela matchen.

Sparrats mycket med UFC-svenskarna

Helgens motstånd är inget ”Kung Karl” tar lättvindigt på. Sålunda har Albrektssons förberedelser som vanligt skett ihop med Omar Bouiche, Zebaztian Kadestam, Oliver Enkamp, Sadibou Sy och andra toppfigthers på Pancrase Gym, men han har även sparrat en del med Khamzat Chimaev och Alexander Gustafsson från Allstars.

– Yagshimuradov är en väldigt bra fighter, det här blir en svårare match än min förra. Jag kommer verkligen behöva vara extremt på tårna och vara bästa versionen av mig själv, eftersom den här killen verkligen är på yttersta toppnivån, sa Albrektsson till mymmanews.com.

Planen är given, att jobba upp en vinstsvit i organisationen för att kunna närma sig det självklara långsiktiga målet: en titelmatch. Kreddigt nog har Karl Albrektsson besegrat Vadim Nemkov som just nu sitter på tronen i divisionen (ett delat domslut i Rizin under 2016). Innan Nemkov hamnar inom räckhåll för svensken finns svåra grindvakter att ta sig förbi, såsom Ryan Bader, Corey Anderson, Phil Davis och Anthony Johnson.

Stor underdog på menyn för Nemkov

Kortet har möblerats om ganska hejvilt. Egentligen skulle Nemkov möta Anthony Johnson, men som på grund av sjukdom inte kommer återvända förrän nästa år. ”Rumble” var rätt kryptisk på Instagram och skrev att sjukdomen är allvarlig, men att det inte är covid-19.

Ursprungliga planen var att Albrektsson skulle möta femterankande Julius Anglickas, men svensken drog det korta strået och litauern blev uppgraderad till en huvudmatch mot mästaren och Fedor-lärlingen Vadim Nemkov. Oddsen ser förstås inte lovande ut för Anglickas trots hans niofaldiga vinstsvit, där de tre sista varit domslutsvinster i Bellator. När världens bästa lätta tungviktare rankas tvärs över organisationerna hamnar Nemkov på konsekventa topplaceringar.

Forna UFC-mästare på huvudkortet

Huvudkortet är strösslat med stjärnor. Under kvällens co-main ska Ryan Bader och Corey Anderson reda ut vem som är rätt man att möta Nemkov i finalen. Båda är kompetenta på marken, så ett tänkbart scenario är att vi får se en stående kraftmätning mellan Bader och Anderson.

Innan det ska Benson Henderson möta Brent Primus och det är dags för veteranen att bryta sin tvåfaldiga förlustsvit. Kuriosa: galan kommer också innehålla mixed marital arts (nope, det är ingen felstavning). Samma kväll ska Bensons fru Maria Henderson stå för galans första match, mest som en kul amatörgrej. Hon har bara gått en enda MMA-match tidigare, medan 37-åriga Benson ska gå sin 39:e proffsmatch.

Fullständigt kort och sändningstider

Den goda nyheten är att underkortet, som avrundas med Albrektssons match, kan ses gratis på Youtube. Den dåliga nyheten är att galan går i Arizona och tidsskillnaden är inte i den svenska publikens favör. Underkortet börjar klockan ett på natten mot söndag svensk tid, huvudkortet startar klockan fyra på söndagsmorgonen. Men kortet är värt att vända på dygnet för:

Huvudkort (sänds på Showtime)

Lätt tungvikt – Vadim Nemkov vs. Julius Anglickas

Lätt tungvikt – Ryan Bader vs. Corey Anderson

Lätt tungvikt – Benson Henderson vs. Brent Primus

Fjädervikt – Henry Corrales vs. Vladyslav Parubchenko

Underkort (sänds på Youtube)

Lätt tungvikt –Dovletdzhan Yagshimuradov vs. Karl Albrektsson

Lätt tungvikt – Sullivan Cauley vs. Deon Clash

Lättvikt – Nick Browne vs. Bobby Lee

Mellanvikt- Javier Torres vs. Gregory Milliard

Flugvikt – Sumiko Inaba vs. Randi Field

Lättvikt – Raymond Pina vs. Lance Gibson Jr.

Bantamvikt – Raphael Montini vs. Jaylon Bates

Weltervikt – Mukhamed Berkhamov vs. Jaleel Willis

Amatör

Stråvikt – Collette Santiago vs. Maria Henderson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer