Okategoriserade

Sponsrad artikel: Betta på MMA – hur skiljer sig spelupplevelsen åt mellan svenska och utländska bolag?

Betting och MMA är två fenomen som går hand i hand. I takt med att sporten växer gör intresset för betting detsamma. Genom smarta spel kan du ta spänningen till nästa nivå. Men vad är viktigt att tänka på innan du spelar?

Innan du bettar på MMA vill du alltid se till att välja rätt spelbolag. Du kan välja bland flertalet spelbolag med svensk licens, men också mängder av bra spelbolag utan licens med topp betting. Vilka är egentligen skillnaderna mellan dessa två alternativ? Låt oss förklara!

Krav på Insättningsgränser

Samtliga spelbolag i Sverige måste anpassa sig efter spellagens krav på insättningsgränser. Du som spelare måste sätta en maxgräns för hur mycket du kan sätta in på ditt spelkonto. Gränserna gäller per dag, vecka och månad och finns till för att uppnå en kontrollerad spelupplevelse. 

Hos utländska spelbolag finns sällan krav av detta slag. Dessa låter dig ofta spela för hur mycket du vill. Att betta på MMA hos ett spelbolag utanför Sverige innebär därför en större frihet, men riskerar också att resultera i en mindre kontrollerad spelupplevelse.

Utbud av bonusar

Vill du lägga fler eller större bets? Då är det en fördel att ta del av bonuserbjudanden. Många spelbolag erbjuder bonusar så som:

  • • Välkomstbonusar
  • • Insättningsbonusar
  • • Cashback

På svenska spelbolag får du dock endast ta del av välkomstbonusen. I och med tillfälliga åtgärder för spelansvar får bonusen som högst uppgå till 100 kronor.

Tillgång till Spelpaus

I Sverige måste samtliga spelbolag vara anslutna till Spelpaus. Denna tjänst för självavstängning gör det möjligt att enkelt ta en paus från spelandet, vilket är positivt för den som upplever problem. Spelpaus gäller inte på spelbolag utanför Sverige. Där är det svårare att stänga av sig själv vid eventuella spelproblem, vilket ställer högre krav på att du tar eget spelansvar.

Större spelutbud på fler matcher

Spelutbudet skiljer sig åt mellan de olika spelbolagen. För bästa spelupplevelse vill du hitta de roligaste spelen med de bästa oddsen. Detta är ytterligare en viktig skillnad mellan svenska och utländska spelbolag.

På svenska spelbolag kan du ofta spela på vilken fighter som vinner matchen. Men i de mindre profilerade matcherna kan detta vara det enda spelet du har att välja på. För nybörjaren kan spel på matchvinnare räcka gott och väl. Den som har stor kunskap om MMA och olika fighters, däremot, vill ofta ha tillgång till fler och mer avancerade spel. 

Hos utländska spelbolag kan du ofta scrolla igenom ett stort antal spel, även i de matcher som inte involverar svenskar. Nedan ger vi exempel på 4 populära spelformer. 

  • • Hur vinner fightern? – Spela på om matchen avgörs via KO, TKO, domslut, submission eller diskvalificering.
  • • Hur många ronder? – Låter dig tippa på om matchen lever i fler eller färre än ett visst antal ronder.
  • • Går matchtiden ut? – Kommer fighten ”go the distance” eller avgöras innan samtliga ronder är avklarade?
  • • Avgörs matchen inom 59 sekunder? – Spela på om matchen avgörs inom den första minuten eller ett annat bestämt tidsintervall.

 

Vilket spelbolag är det bästa?

Vilket spelbolag du ska välja är helt upp till dig. Nu när du vet skillnaderna mellan svenska och utländska spelbolag blir valet förhoppningsvis enklare. Fråga dig själv vad du eftersöker i en spelupplevelse och jämför de olika bolagen för att se vilket som ger dig bästa möjlighet att gå för knockout!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer