ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night 195: Ladd vs. Dumont

Egentligen skulle kvällen avrundats med ett möte mellan Miesha Tate och Ketlen Vieira. En serie skador, sjukdomar och missade invägningar har gett oss helgens kort. Här får du koll på kortet, sändningstiderna och matcherna att se fram emot. Och vilken hajpade svensk kommer bli av med sitt rekord?

Den oavbrutna helgunderhållningen från UFC fortsätter. Helgens Fight Night innehåller inga megahajpade möten, men det innebär ju naturligtvis inte att galan inte skulle vara värd besväret att sitta uppe. Huvudmatchen är ett möte mellan Aspen Ladd och Norma Dumont, som flankeras av rutinerade Andrei Arlovski och lovande Carlos Felipe under kvällens co-main. Innan dem ser du ett blixtrande möte mellan gamla förlusttyngda geten Jim Miller och UFC-debutanten Erick Gonzalez. Mötet blir Millers 50:nde professionella MMA-match.

Tunga ok bärs också av Ludovit Klein och Nate Landwehr på underkortet. Fjäderviktarna utgör största förhandsfavoriten respektive galans största underdog, -310 samt +245 i skrivande stund enligt de officiella oddsen (och här finns en bonuskod till bet365).

Nu när du har en hum om galans grova drag tittar vi på finliret.

Många missade invägningar senare

Dags att försöka blåsa lite liv i damernas utrotningshotade fjäderviktsdivision. Unga tredjerankade talangen Aspen Ladd var bokad för ett bantamviktsmöte mot Macy Chiasson i början av oktober, men återigen var det otäcka bilder när en svajig Ladd än en gång missade vikten. Nu är det dags att blåsa lite liv i damernas utrotningshotade fjäderviktsdivision, när Aspen Ladd (9-1) med kort varsel kliver upp en viktklass för att möta Norma Dumont (6-1). Egentligen skulle Ketlen Vieira mött Miesha Tate som huvudmatch, men återvändaren Tate smittades av covid-19. In klev Norma Dumont och Holly Holm, men då skadade Holm sitt knä.

Aspen Ladd är favorit enligt oddsen, men ringrost kan vara en faktor eftersom hon kämpat mot skador och inte synts i buren sedan december 2019 (TKO-vinst mot Yana Kunitskaya). Dessutom är förstås Norma Dumont större, och uppe i en färskare och tvåfaldig vinstsvit. Samtidigt – allt kan hända när matcherna är upp till fem ronder. Vinnaren lär garanterat ett steg närmare ett möte med giganten Amanda Nunes.

Svensken blir av med rekordnotering

Förra sommaren håvade hajpade svensken Khamzat Chimaev hem ett spektaktulärt rekord: att gå två matcher i UFC inom loppet av tio dagar. Nu ser det ut som att rekordet kommer slås av mexikanskan Lupita Godinez, som under förra Fight Night vann med en armbar i första ronden. Nu är hon bokad för match igen, och blott sju dagar kommer ha passerat mellan matcherna.

Här nedan kommer namnen som står för helgens underhållning. Underkortet börjar klockan tio på kvällen svensk tid, och huvudkortet börjar ett på natten.

Huvudkortet

Fjädervikt – Aspen Ladd vs Norma Dumont

Tungvikt – Andrei Arlovski vs. Carlos Felipe

Lättvikt – Jim Miller vs Erick Gonzalez

Flugvikt – Manon Fiorot vs. Mayra Bueno Silva

Mellanvikt – Julian Marquez vs Jordan Wright

 

Underkort

Mellanvikt – Andrew Sanchez vs. Bruno Silva

Weltervikt – Danny Roberts vs. Ramazaan Emeev

Flugvikt – Lupita Godinez vs. Luana Carolina

Fjädervikt – Nate Landwehr vs. Ludovit Klein

Bantamvikt – Danaa Batgerel vs. Brandon Davis

Stråvikt – Istela Nunes vs. Ariane Carnelossi

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer