Nyhet

Inför UFC Fight Night 191: Brunson vs. Till

Det här hade varit kvällen för ett svenskt och mycket kärt återseende, tills en skada satte stopp för den saken. Här får du veta vad du istället kan se fram emot den 4 september – en av de sakerna är snälla sändningstider.

Den 4 september var kvällen vi hade väntat på sedan den där ödesdigra julinatten i fjol, då Fabricio Werdum tog ner honom och på mindre än en minut senare säkrade en tajt armbar. Alexander Gustafsson skulle återvänt till lätt tungvikt för ett co main-möte med skotska grapplern Paul Craig, men Gus tvingades lämna återbud på grund av skada. Ta i trä, lyckligtvis ska skadan vara lindrig och tanken är att matchen ombokas till ett senare tillfälle i år.

Paul Craig är rankad tolva i viktklassen och har anledning att göra svenska fans nervösa – hans matchfacit är fyllt av läckra avslut på marken. The Mauler har nu tre raka förluster, en historik med strulig rygghälsa, och ett av och på-förhållande med pensionen. Är hjärtat med i leken? Det hoppas vi, och håller tummarna för ett nytt datum inom kort för det svensk-skotska mötet. Gärna i en tidszon nära oss.

Ursprungliga förhoppningen var att Brunson vs. Till skulle kunna arrangeras i London, men ställdes in på grund av du-vet-vad. En tröst för dig och Darren Tills alla brittiska fans är Europavänliga sändningstider av denna gala, trots att den går i Las Vegas. Underkortet börjar halv åtta och huvudkortet klockan tio svensk tid.

Tag nu tillfället i akt när du kan se galan live: reservera bord på en sportbar du saknat eller bjud hem klubbkamraterna, och kika in på nya bettingsidor (om det är din grej).

Britten Till lär få det tufft

Magneterna är Derek Brunson och publikfavoriten Darren Till, rankade på en femteplats respektive sjundeplats i mellanvikten. Många håller tummarna för att Darren Till återigen ska kravla sig uppåt mot divisionens absoluta toppskikt. Uppfräschning av ditt minne: Darren Tills dröm om bältet slocknade 2018 genom en finfin brabo choke som gick raka vägen till Woodleys highlight reel. Ett halvår senare blev Till knockad av Masvidal. Senare under 2019 fick han en vinst, men det var på håret – ett delat domslut mot Gastelum. Senaste gången vi såg Till var domslutsförlusten mot Robert Whittaker i juli 2020.

Veteranen Derek Brunson däremot, han är mitt uppe i en fyrfaldig vinstsvit och har färsk erfarenhet av att döda drömmar om att bli kandidat inför kommande titelchanser. Exempel på det är de senaste vinsterna mot flitiga Kevin Holland och ungtuppen Edmen Shahbazyan.

Andra godbitar från kortet

Det är inte överdrivet stjärntätt på kortet, men det kan ju självklart slå gnistor om matcherna ändå. Det lär bli roligt att se veteranen Matt Schnell möta Alex Perez, som återvänder efter det mycket misslyckade försöket att ta titeln från Figueiredo. Även Schnell har en förlust i bagaget, dock höll han ut till ett domslut till Rogerio Bontorins fördel. Kanske kan Perez bjuda på sina snärtiga lowkicks, som gav honom en TKO-vinst mot Jussier Formiga i fjol?

Kvällens co-main blir ett tungt möte. Ena hörnan: hajpade britten Tom Aspinall, som fixat snabba avslut i alla tre UFC-matcher han haft, senast en RNC mot Andrei Arlovski. Andra hörnan: ryssen Sergei Pavlovich, som hemsökts av skador och därför inte setts i buren sedan han knockade Maurice Greene i oktober 2019.

En godbit för alla som också kollar Cage Warriors: det blir UFC-debut med den roliga pricken Paddy Pimblett, som möter Luigi Vendramini.

På underkortet kan Alex Morono noteras, som i våras hoppade in med kort varsel mot Cowboy Cerrone – och besegrade veteranen i första ronden.

Här nedan har du de övriga matcher du kan se fram emot första lördagen i september.

Huvudkort

Mellanvikt – Derek Brunson vs. Darren Till

Tungvikt – Tom Aspinall vs. Sergei Pavlovich

Flugvikt – Alex Perez vs. Matt Schnell

Flugvikt – Ariane Lipski vs. Mandy Böhm

Lätt tungvikt – Modestas Bukauskas vs. Khalil Roundtree Jr.

Lättvikt – Paddy Pimblett vs. Luigi Vendramini

 

Underkort

Flugvikt – Molly McCann vs. Ji Yeon Kim

Bantamvikt – Jack Shore vs. Said Nurmagomedov

Catchweight – Julian Erosa vs. Charles Jourdain

Mellanvikt – Dalcha Lungiambula vs. Marc-André Barriault

Weltervikt – David Zawada vs. Alex Morono

Bantamvikt – Jonathan Martinez vs. Marcelo Rojo

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer