Chisora Artikel

Derséns tre punkter: INFÖR Chisora vs. Parker

Lördagens boxningsgala ifrån Manchester är årets mest fullspäckade hittils. Tungviktskampen mellan Chisora och Parker är huvudmatch samtidigt som världsstjärnorna Bivol och Eubank Jr har fighter de måste vinna. Här kommer Derséns tre punkter inför kvällens gala. 

1. Chisora vs. Parker

Det här är en match mellan två stabila tungviktsboxare som tidigare gått VM-matcher, vilket de nu vill återvända till. Båda boxarna befinner sig på topp-10 i den tuffa konkurrens som numera råder i tungviktsdivisionen. Parker sålde senast ut Park Arena i Auckland när han under februari månad besegrade sin nationella konkurrent Junior Fa på poäng. Många ansåg att matchen var en tråkig sådan, men segern var nog för att Parker nu ska få nya utmaningar, tuffare sådana. Chisora kommer istället ifrån förlust via domslut. Förlusten kom i en relativt jämn match där motståndet var av högsta karaktär, nämligen förre detta Cruiservikts-mästaren och OS-guldmedaljören Oleksandr Usyk. Då Chisora kämpade matchen igenom och snodde åt sig en hel del ronder snarare höjdes hans aktier än sänktes. Chisora har under de senaste 6 åren fightats 17 gånger, vilket är en enormt hög aktivitet för en tungviktare i hans egen ålder.

Dereck Chisora fyller i år 38 och lär därför vara i slutskedet av sin karriär. Matcher som denna kommer han fortsätta rada upp av ekonomiska orsaker och intjänade lojalitetspoäng hos Eddie Hearn gör att hans varumärke och möjligheter inte tar särskilt mycket skada vid förluster. Joseph Parker har inte ens fyllt 30, men har ändå redan hunnit med att vara världsmästare. Han tog WBO-bältet i sin seger mot Andy Ruiz som gett Anthony Joshua hans enda förlust och därefter kom Parkers två enda förluster. De mot Anthony Joshua i Cardiff och Dillian Whyte på 02 Arena. Den här matchen är nu Parkers gyllene biljett tillbaka in i boxningens finrum.

2. Storstjärnan Dmitry Bivol

Dmitry Bivol har gjort det mesta. När han 2014 gick över till proffsscenen, var det med en väl genomförd amatörkarriär i ringen. Lyckan från amatöråren har följt med in i proffsringen och där han hans matchrad varit helt perfekt. Med 17-0 i record och ett världsmästarbälte runt midjan, kan man tycka att Bivol har nått sina drömmars mål. Men han är inte nöjd där. Trots att han segrat mot stora profiler som Jean Pascal och Joe Smith Jr, finns det fortfarande tuffare utmaningar att ställas mot. De båda landsmännen Sergey Kovalev och Arthur Beterbiev innehar båda andra VM-titlar och blir omöjliga att undvika. Matcher mot dem hade varit stora i Ryssland och det är bara en tidsfråga innan det blir verklighet. Craig Richards är bara ytterligare en chanslös utmanare i raden innan Bivol får sina riktigt stora matcher. Ett legitimt frågetecken kring Bivol är dock hans långvariga uppehåll utanför ringen. Sist han gick match var hösten 2019 och det kan mycket väl finnas en ringrost i honom som Richards lär göra sitt bästa för att utnyttja.

3. Eubank Jr är tillbaka!

Den här gången är det i samarbete med proffsstallet Team Sauerland som gått och blivit uppköpt av det Los Angeles-baserade företaget Wasserman. Britten går nu in som det nybildade stallet Wasserman Boxings stora stjärna och han har hunnit med en hel del under karriären. Allt ifrån semifinalplats i Muhammad Ali Trophy, till IBO:s VM-titel och tuffa matcher mot stjärnor som Billy Joe Saunders och James DeGale. Det enda riktiga bottennappet hittils kom i förlusten mot George Groves där Eubank inte lyckades uträtta något i boxningsväg. Med det nya kontraktet hos Wasserman Boxing är målsättningen tydlig och klar. Chris Eubank ska ta en av de riktigt stora VM-titlarna i mellanvikt. Starten på den här nya resan kommer mot landsmannen Marcus Morrison som visat sig vara en ytterst begränsad boxare. Med tre förluster mot rena medelmåttor bör han inte ha en chans mot Eubank. En tidig knockoutseger känns på förhand som en väntad utgång.

Här nedan diskuteras galan i Kampsportskanalen: 

Galan sänds på DAZN med start 19.00!

INFÖR: UFC on ESPN 23 – Reyes vs. Prochazka – Fighter Magazine

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer