Jake Paul Artikel

Lista: Vem kan Jake Paul möta härnäst?

Det behövdes inte ens en hel rond för att avväpna och besegra Ben Askren i helgen. Nu går karriären vidare för Jake Paul och namnen på potentiella motståndare är många. Här kommer min lista på vilka som kan vara aktuella för möta honom i hans fjärde proffsmatch.  

Tommy Fury

Den yngsta I syskonskaran Fury är inte helt olika Jake Paul själv. Han blev känd för den breda publiken när han deltog i brittiska versionen av dokusåpan Love Island och var på så vis ett namn redan innan sin proffsdebut. Han har inte heller någon erfarenhet av amatörboxning och precis som Jake har han en känd storebror, om än betydligt mer allmänt känd än Logan Paul. Tungviktsmästaren Tyson Fury hade nog kunnat dra sitt strå till stacken för att promota en eventuell match de båda emellan. Att det är Fury-brödernas frispråkiga fader John Fury som är Tommys tränare, hade inte heller varit en nackdel rent PR-mässigt. Intresset finns där och då även pengarna, men hur hade det sett ut rent sportsligt?

Tommy Fury har bara 5-0 i record och vinsterna har kommit mot det sämsta av motstånd. Därför bör det rent erfarenhetsmässigt vara en realistisk match, även om Tommy nog hade gått in som klar favorit. De är också ungefär exakt lika långa och bör på så vis kunna boxas i antingen lätt tungvikt eller cruiservikt. Det hade varit en match mellan två unga och framgångsrika individer som nog en hel del hade kunnat tänka sig att se.

 Conor McGregor

The big one. Det här hade varit en match som fått världen att stå still, hur töntigt det än låter. När Conor McGregor fightas ser många matchen, men alla bryr sig. Om han dessutom hade fått möta en välkänd och kaxig kändispersonlighet som immiterat många av hans karaktärsdrag, hade det smällt till ordentligt. Matchen hade blivit en medial tillställning likt irländarens match mot Floyd Mayweather och det hade funnits ett globalt intresse. Om McGregor förlorar mot Dustin Poirier i juli kan hans UFC-karriär mycket väl vara över. Men då hans pengasug är stort hade det öppnats upp möjligheter för galna matchningar utanför både organisationen och MMA-sporten.

Man kan tycka att Conor McGregor bör köra över Jake Paul fullständigt. Men viktdimensionen är viktig att ta i beaktning. Om Paul går in 10 kg tyngre väl i ringen, adderar det en osäkerhetsfaktor till fighten och framförallt jämnar ut oddsen något. En match under tidig höst hade kunnat slå in sig högst på listorna över världens mest sålda matcher någonsin.

 Dillon Danis

Conor McGregors trogna följeslagare är mer känd för sitt prat än sin fighting. Han har inte gått en MMA-match sedan 2019 och har därefter genomgått en komplicerad operation. Hans styrka är hans kvalitéer på marken och det hade han inte haft mycket hjälp av i en ren boxningsmatch. Då han också är något mindre än Paul kan jag inte se något annat slutresultat än det som uppstod mot Ben Askren. Men trots detta verkar matchen vara aktuell och har varit i görningen under en längre period. Det var sist hos podcastern Brendan Shaw som de hade ”stageat” en attack av Jake Paul på värsta wrestling-manér. Det här hade varit mer av en PR-match än någon annan och det är nog bara den yngre generationen som hade brytt sig.

Krönika: Paul vs. Askren är precis vad vi förtjänar – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer