ArtikelNyhet

Superior Challenge 22: Taggad Roos möter Bellator-veteran

Robin Roos började sin fighting-karriär med Thaiboxningsmatcher i Thailand som 10-åring och nu är den svenska MMA-fightern aktuell för match mot Bellator-veteranen Martin Hudson på Superior Challenge 22 den 29 maj på Cirkus i Stockholm.

Efter tjugosex Muay Thai-matcher, varav tjugo vinster, så sadlade Robin ”Pretty Boy” Roos om till MMA, där han bl.a. blev svensk mästare i amatör-MMA och har representerat Sverige i landslagstruppen innan proffskarriären inleddes 2019. Roos fick sitt genombrott i en fenomenal och omtalad match mot Adam Westlund på Superior Challenge 20 och är en av Sveriges mest lovande framtidshopp och har ett pro-MMA-record på 3-3-0.

Bellator veteranen Martin Hudson (pro-MMA-record 5-7-0) gick sin första professionella MMA-match 2014 och året efter mötte han Alejandro Ferreira på Superior Challenge 12. Engelsmannen tränar tillsammans med UFC-veteranen David Lee och har tävlat både i Weltervikt (-77,1 kg) och Mellanvikt (-83,9 kg). Nu kommer Hudson tillbaka till Sverige för andra gången för att möta en taggad Roos i en welterviktsmatch.

Galan sänds live på TV10 – Sverige, Viaplay och FITE.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer