ArtikelNyhet

Trey Lippe Morrison går i bräschen för sönernas afton nu på lördag 10/4

Knockoutfarlige tungviktaren, Trey Lippe Morrison 31 år gammal (16-0, 16 KO:s), son till legendariske tungviktsmästaren (WBO), Tommy ”The Duke” Morrison som inte varit i ringen sedan juli 2019, gör spektakulär comeback på en TV-sänd gala (ESPN) i USA nu på lördag (10/4). Galan som har den spännande VM-fighten i lätt tungvikt (WBO) mellan ryske Maxim Vlasov och Joe Smith Jr  som huvudnummer, går av stapeln i Tulsa, Oklahoma,  vilket ju är Trey Lippe Morrisons egna hemtrakter.

Mjukstart på comebacken för Morrison Jr 

Morrison möter där rutinerade Jason Lee ”Iron Man” Bergman (36) vars matchfacit lyder på 27 segrar, 19 förluster och två oavgjorda matcher, (18 knockouter har han slagit) och är dessutom southpaw vilket brukar krångla till det för många, men om den faktorn spelar in i det här fallet är väl mer tveksamt. Hårdslående Trey Lippe går naturligtvis in som skyhög favorit och det är ju inte frågan om något massivt test för Morrison här, utan snarare än mjukstart på comebacken. Likväl högintressant för boxningsfansen.

Fler söner går i ringen samma kväll

Ironiskt nog så går en annan son till en legendarisk fighter upp i ringen samma kväll då Evan Holyfield (superweltervikt) 5-0, 4 KO:s, tar sig an 40-årige Nicholas Compton (2-3-0) på förmatchprogrammet till Jaron Ennis vs Sergey Lipinets som sänds på konkurrent-kanalen, Showtime och som tar plats på boxningstäta ”Mohegan Sun” i Uncasville, Connecticut, USA. Det ser på pappret ut som en överkomlig motståndare för unge (23) Holyfield, men återigen dessa ynglingar som går i sina fäders fotspår är intressanta att följa. Utöver det, otroligt nog (slumpmässigt) på en för Sverige TV-vänlig tid (på DAZN) så tar ju Conor Benn, son till Nigel ”The Dark Destroyer” Benn sig an farlige kanadensaren (ursprungligen från Colombia) Samuel Vargas på ”Coppersmith Arena” i London, England samma kväll, så det är med andra ord lite av ”Sönernas Afton” denna april-lördag. Missa det inte!

Postern ovan: Joe Smith vs Maxim Vlasov –  där Trey Lippe Morrison boxar match!

Redaktionens tankar om Nate Diaz comeback vs. Leon Edwards 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer