Nate Diaz Artikel

Redaktionens tankar: Om Nate Diaz comeback mot Leon Edwards

Efter snart ett och ett halvt år utanför buren har det nu blivit officiellt, Nate Diaz gör comeback den 15:e maj. I matchen som tar plats på UFC 262 ställs han mot Leon Edwards som är ett toppnamn i welterviktsdivisionen. Här kommer redaktionens tankar inför det kommande mötet.  

Teddy Stenmark

Det är lite orättvist mot 29-årige Leon Edwards, som är en grym fighter att mäta sig med Nate Diaz då denne är en megastor favorit för mig personligen. Jag älskar ju Nate Diaz, han har en oemotståndlig obrydd, ”Fuck You-aura” (Bad Boy-personlighet) som ingen annan i UFC har – därtill ett gigantiskt självförtroende och är både suverän stående (ingen dålig boxare) och på marken (vass på submissions). Är han i balans och bra tränad har jag svårt att se hur Edwards kan besegra honom, men Diaz kan bli lite yvig och vårdslös emellanåt och det är där Edwards möjligheter ligger. En lucka, en öppning. Pang så är det över. Kan ske. Inte omöjligt. Killen har ju en ”Win-streak” på åtta raka och det kan man inte bortse ifrån. Men jag tror inte det händer. Det troliga scenariot är att gammal är äldst. Nate maler ner Edwards med ”punches in bunches”.

Philip Dersén

Nate Diaz är legendaren, men Leon Edwards får här gå in som favoriten. De har båda varit inaktiva de senaste åren. Diaz har blandat vinster med förluster mot sportens största namn medans Edwards radat upp segrar mot mestadels mindre kända profiler. Det är lätt att förstå varför Diaz tar just den här matchen. Förvisso hade han kunnat tjäna betydligt mer pengar i exempelvis en trilogimatch mot McGregor eller en retur mot Masvidal, men en seger här kan ta han direkt till en titelfight i weltervikten. Edwards är en mångsidig fighter med ett stabilt nedtagningsförsvar, så matchen lär utspela sig ståendes. Där känns det öppet och det enda som med säkerhet kommer ske är att Diaz sargade ärrvävnad kommer öppna upp minst ett sår i ansiktet. Resultatet kommer bli en blodig tillställning och även om jag ger Diaz en chans tror jag att Edwards ungdomlighet och motivation blir avgörande. Edwards via poäng.

Oscar Book

Det är alltid kul att få se Nate Diaz i buren. Han är en av få som fortfarande representerar det man en gång tyckte var så häftigt med MMA. Att han nu möter Edwards kom lite som en chock. Sedan Diaz dubbelmöte med Conor McGregor har hans popularitet exploderat och sedan dess har han bara mött väl etablerade namn. Leon Edwards är inte ett sådant, men han har en winning streak på 8 raka (plus en no-contest) och en nummer tre placering på UFC:s rankinglista. Det är nog just rankingpositionen som lockar Diaz, med hans popularitet vet han att en seger öppnar upp för flera stora matcher. Titeln kommer finnas inom räckhåll och en returmatch mot Jorge Masvidal likaså.

Oscar Ahlin efter sin stora seger – ”Än är jag inte nöjd!” – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer