Nyhet

Fightweek för Marianne Ahlborg – boxas i Berlin på lördag, 10/4 – preliminär motståndare, Klaudia Vigh från Ungern

Även om det fortfarande är helg för många av oss, så har vi liksom smugit oss in i ”Fightweek” för boxaren, Marianne Ahlborg (2-0) från Trollhättan. Marianne kommer nämligen fightas på en gala i Berlin nu på lördag mot rutinerade Klaudia Vigh (3-26-1) från Ungern. Den 31-årige ungerskan har inget lysande matchfacit men kan säkerligen erbjuda västsvensken ett och annat erfarenhetsmässigt, varje match är ju en lärdom för Ahlborg i detta läget på vägen mot större utmaningar. Vi på Fighter Magazine hörde av oss till Ahlborg, denna Annandag Påsk för att fråga lite om förutsättningarna inför just den här fighten, kom den hastigt, var hon förberedd. Är hon taggad? Marianne svarade följande om detta: 

Formen bra, det blir snabba ryck, flyg på fredag, invägning och match!

Formen känns riktigt bra. Jag är laddad och känner mig glad över att jag nu på lördag gå min tredje proffsmatch. Det har gått undan för min del, precis så som jag vill. Jag vill klättra snabbt på rankingen. Jag visste att jag skulle boxas någon gång i april igen, men vart var inte helt bestämt, men så fick vi napp på denna galan i Berlin för tre veckor sedan.

Motståndaren blir Klaudia Vigh från Ungern och matchen går i super weltervikt. Det blir en kort visit i Berlin, flyger dit tidigt på fredag, invägning på eftermiddagen, boxas lördag och flyger hem söndag igen. Jag tror att matchen kommer streamas på fight24.tv. Jag får återkomma om det!

Kolla in när Mariannes motståndare, Klaudia Vigh går upp mot brittiske stjärnan, obesegrad 5-0 men inaktiv sedan några år, Kelly Morgan i dennes proffsdebut 2015!

Läs mer boxning i veckans Söndagskrönika här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer