Nyhet

Klar poängseger för Lucy Wildheart i Accra, Ghana igår kväll – ”Jag hade kontroll hela matchen”

Lucy Wildheart, Sverige och England (fjädervikt) , avancerade till 7-1 som proffs på lördagskvällen i ett soldränkt Accra, Ghana, när hon knep en poängseger (3-0) över åtta ronder mot Tanzanias Flora Machela som därmed droppade till 6-8 i matchfacit. Hur upplevde då den svenske proffsboxaren själv fighten? Hur var känslan? 

Fighter Magazine fick en exklusiv uppdatering efter matchen på söndagen av Lucy själv och hon sa så här till oss om hur det var: 

” Det kändes bra. Jag hade kontroll genom hela matchen, men med respekt för Flora vars vinster har kommit på KO. 

Handskarna vi hade var 8oz.. närmare 6oz eftersom de såg använda ut. Med det i eftertanke plus hettan 32°+ så gjorde vi bäst i att inte ta några risker utan boxa på distans och vinna varje rond stilrent. Extra roligt var också det faktum att ingen mindre än Azumah Nelson, Ghanas kanske största boxningsstjärna genom tiderna  gav mig tips och feedback före och efter matchen”

Stort grattis Lucy säger vi på Fighter Magazine till segern!

Läs Philips tre slutsatser om den späckade kampsportshelgen här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer