ArtikelNyhet

Superior Challenge 22: Simon Sköld vs Fernando Flores

Efter en inställd match på grund av COVID är nu Sveriges kanske mest folkkära fighter, Simon Sköld, tillbaka i ett svenskmöte mot Umeå-sonen Fernando Flores i en match som var planerad att gå av stapeln i fjol. Herrarna möts i Catchvikt -68 kg den 29:e maj 2021 på Superior Challenge 22 på Cirkus arena i Stockholm.

Trettiotreåriga Simon Sköld (pro MMA-record 9-7-0) gick sin första professionella MMA-match 2010 mot en annan norrlänning, Nicklas Bäckström, och innan dess tävlade han framgångsrikt i Karate och Jujutsu. Simon har tävlat i några av Superiors största galor på Hovet och i en fullsatt Malmö arena.

Under dessa tider vet man inte om det blir möjligt att ha publik i arenan den 29:e maj, hur ställer du dig till det?
– Jag har faktiskt gått viktiga matcher utan publik tidigare, bl.a. när jag blev erbjuden min första match i Superior Challenges talangtävling som då hette Kimura talent. Vi körde i DIF:s boxningslokal med bara Babak Ashti, ett film-team och fighters samt coacher närvarande. Då möte jag Jonatan Svensson, slog honom och tog mig vidare till semifinal där jag förlorade på domslut mot Andreas Stål. Detta var många år sen och i -80 kg fast jag bara vägde 73 kg. Så det känns inte främmande att fightas utan publik, även om det är roligare med såklart eftersom det är en del av upplevelsen, svarar Simon.

Hur förbereder du dig mot Fernando Flores?
– Jag tränar på och fokuserar på det jag ska göra. Han kommer vara beredd, jag också! Campet börjar nu och det känns bra. Jag har tränat för fullt sen nyår så fort jag kände att jag kunde efter att jag fick COVID förra året. Det var väldigt frustrerande att inte kunna gå matchen sist. Det tog tid att återhämta sig, men idag är jag glad att jag lyssnade på min kropp!

Hur tror du att matchen kommer att utspelas?
– Det kommer bli en high pace fight, tror båda kommer att vara sugna på att avsluta varandra och matchen kommer bjuda på 110% action! Ingen av oss vill låta domarna bestämma
, förklarar Simon.

Umåe-fightern Fernando Flores (pro MMA-record 8-8-0) gjorde pro-debut fyra år efter Simon men under de senaste åren har han tävlat väldigt frekvent. Han skulle ha mött Sköld på Superior Challenge 21 den 28:e november men efter att Sköld blev sjuk i COVID ersatte Superior Challenge sköld med Robert Nyström. Flores vann den matchen och för ca två veckor sedan gick han en till match som han förlorade via domslut.

Vad anser du om att tävla utan publik?
– Att tävla utan publik är annorlunda, att ens tävla i dessa tider är annorlunda. Det är väldigt begränsat antal atleter som elitsatsar här uppe i Norrland och det gäller även många andra kampsportsklubbar runt om i Sverige.

Hur förbereder du dig mot Simon Sköld?
– Träningen är i full rullning. Simon är en allround fighter med en lång kampsportsbakgrund. Han har många bra egenskaper och det ska bli spännande att se hur matchen kommer utspelas.

Hur tror du att matchen kommer att se ut?
– Jag tror matchen kan bli avvaktande med mycket fotarbete för att sedan bara explodera och att någon av oss går in för att hitta ett avslut, säger Fernando.

Både Simon och Fernando verkar vara övertygade om att den inte kommer gå tiden ut. Det tror även grundaren av Superior Challenge, Babak Ashti:

– Det intressanta är att vi har två olika stilar, en tekniker som föredrar att hålla distans och en brawler som kommer söka närkontakt. Den som lyckas styra tempot i matchen kommer ha stor fördel. Precis som båda atleter var inne på så tror jag också att båda kommer gå på avslut vilket publiken kommer gilla. Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt spännande match, en nagelbitare som definitivt har potential att bli kvällens match. 


Simon Sköld vs Fernando Flores går i Catchvikt -68 kg utan one pound allowance, på Cirkus arena i Stockholm den 29:e maj 2021. Galan sänds live på Viaplay och Betsafe kommer erbjuda spännande odds på matchen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer