ArtikelNyhet

Lucy Wildheart om att fightas i Ghana, Afrika: ”Jag är otroligt tacksam att jag har fått möjligheten” 

Alla kanske inte känner till det men Englands-baserade fjäderviktaren, Lucy Wildheart (28),  med ett proffsfacit på 6-1-0, 3 KO:s, ursprungligen från Lessebo i Småland,  befinner sig för närvarande i Accra, Ghana, Västafrika för en kommande match just där på lördag (27/3) mot Tanzania-boxaren, Flora Paulo Machela. Afrikanskan är 32 år gammal och har ett mer varierande proffs-record än Wildheart, sex segrar och sju förluster, dock med fem av sina segrar på knockout eller stopp före tid så farlig är hon definitivt. En spännande match för svenske Wildheart. Det är också otroligt exotiskt och speciellt att få möjlighet att fightas på den afrikanska kontinenten.


Intervjuad för Ghana- TV – skall eskorteras till ringen av Azumah Nelson

Fighter Magazine kontaktade Wildheart mitt under ”brinnande” fightweek för att höra lite mer om tillvaron, schemat för veckan och vad hon egentligen tycker om denna ovanliga möjlighet att få visa upp sina färdigheter i Ghana, storboxaren Azumah Nelsons hemland. Wildheart replikerade på följande sätt läs här undertill.


”Jag är otroligt tacksam att jag har fått möjligheten tillsammans med min tränare Sam Mullins att åka till Ghana, Africa för att tävla i boxning. Min manager Chris Hitching har gett mig den här möjligheten.

Två veckor har vi i Ghana för att acklimatisera oss, träna och förbereda oss för vad som komma skall. En match mellan mig och Flora Machela från Tanzania. Matchen går i 8×2 minuts-ronder. 

Ghana är ett fantastiskt land på flera sätt. Människorna är oerhört fina med oss och hjälpsamma. Ghana har haft flera otroliga boxare genom tiderna, t.ex. Azumah Nelson som kommer att gå med mig in till ringen. 

Förra veckan blev jag intervjuad för Ghana TV. Ghana har 52  TV-kanaler. På tisdag har vi presskonferens, onsdag kommer en Afrikansk kvinna att fläta mitt hår med Ghanas färger i – torsdag blir det ett fjärde covid-19 test, fredag invägning och lördag (27:e) är det match. Utöver detta har vi behövt åka in till Ghanas Boxningskontor fram och tillbaka för planering. 

Alla platser tar tid att ta sig till då vägarna är stressade med bilar, bussar, och mopeder, samt kvinnor som säljer frukt ur en korg på deras huvud.

Jag är rankad som nr #11 i världen i lättvikt, men från och med nu boxas jag i viktklassen, fjädervikt (57kg). Här efter kommer jag bli rankad högt i fjädervikt och kan då boxas för titlar. Min manager har redan satt planerna i spel.” 

Vi på Fighter Magazine håller förstås tummarna för en lyckad vecka och ett härligt resultat till helgen. Oavsett kommer hon vara en upplevelse rikare och gå stärkt ur detta!

Fotot ovan: Lucy Spänner musklerna framför arenan

Läs redaktionens tankar inför Jack Hermansson vs. Edmen Shahbazyan här

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer