Harila Nyhet

Tobias Harila klar för match i Cage Warriors – ”Låt oss jaga på engelsk mark”

Västerås fjäderviktsstjärna Tobias Harila skrev i december kontrakt med brittiska topporganisationen Cage Warriors. Med drygt en veckas notis är hans första match i organisationen nu officiell och det blir mot Aidan Stephen. Hör här Harilas egna ord inför fighten.

Vann en historiskt bra match

Senaste matchen Tobias Harila gick var den mot Adam Westlund på Superior Challenge. Matchen som tog plats i slutet av november förra året tog Harila hem via ett delat domslut. Enligt många anses den vara den bästa MMA-matchen som tagit plats på svensk mark någonsin.

När Tobias Harila nu går vidare med karriären i brittiska organisationen Cage Warriors, är det mot tufft motstånd från start. Skotten Aidan Stephen är en topprankad fjäderviktare och har just nu ett matchfacit på 8-3. Matchen äger rum den 20 mars på Cage Warriors 122 vilket är en del av upplägget ”The Trilogy” där organisationen kommer anordna tre galor på lika många dagar. Värt och nämna är att fjäderviktsbältet tidigare haft Conor McGregor som ägare och organisationen brukar ses som en tydlig språngbräda in till UFC.

Jörgen Hamberg är säker

En stor profil i Västerås och en viktig person för Tobias Harilas karriär är Jörgen Hamberg. Hamberg är sedan länge Harilas huvudtränare och när Fightermag fick kontrakt med Jörgen är han fast bestämd inför den kommande fighten.

Jag skulle beskriva det som ett test av Cage Warriors matchmaker Ian Dean där han är osäker på kvalitet i Sverige kontra UK och Cage Warriors. Under förberedelsen har vi haft problem då Tobias skadade armbågen, fick en inflammation men kunnat träna ca 4 veckor innan fighten. Han är dock mentalt skottsäker och kommer vara effektiv som en kirurg i matchen. Skotten måste vara bra, mycket bra för att överleva två ronder är min fasta övertygelse. Tobias är en predator på jakt och han är här för att frälsa de engelska fansen och visa vilken mardröm för hela fjädervikten de släppt in. Min känsla är att de inte riktigt förstått vad katten släpat in. Låt oss jaga på engelsk mark.

Harila tror på seger

Tobias Harila är inte mindre sugen på den 20:e mars och här kommer Harilas egen kommentar till redaktionen inför fighten.

Jag är sjukt taggad så kört och känner mig mer förberedd och bättre än någonsin. Min motståndare är duktig med ett record på 8-3. Jag underskattar honom inte alls men jag tror att jag är bättre än honom. Och är jag det så kommer han att bli knockad faktiskt.

Anton Turkalj tillbaka i buren på Brave CF 50 – möter vitryss – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer