Khamzat Chimaev uppger sig vara pensionerad

Senaste året har det varit rena Khamzat-febern i MMA-världen. Chimaev som den senaste tiden haft stora problem efter Covid-19, uppger nu via Instagram att han ska vara pensionerad. 

Khamzat Chimaev stod för tre dominanta segrar i UFC under 2020. Han slogs senast i september då besegrade han Gerald Meerschaert efter bara 17 sekunder via slag. Därefter har hans planerade matchning mot världsstjärnan Leon Edwards ställts in flera gånger om. Till slut blev den även officiellt borttagen då Chimaev haft stora komplikationer under sitt tillfrisknande ifrån Covid-19. Med anledning av dessa komplikationer befinner han sig nu i USA för att få den bästa sjukvård UFC kan erbjuda.

Chimaevs Instagram

Men det var under natten till tisdag som det plötsligt kablades ut ett chockerande meddelande ifrån Kahmzat Chimaevs eget Instagramkonto. Han meddelade följande (översatt till Svenska via Google Translate):

Jag vill säga tack till alla för deras stöd på min väg i denna sport Jag tror att jag är klar, ja, jag vet att jag inte tog bältet, men det här är inte den viktigaste segern i detta liv, det kan göra dig upprörd, men mitt hjärta och min kropp berättar allt. Jag vill säga ett stort tack till mitt team @allstarsgymsweden 🙏🏼 Jag vill säga ett stort tack @ufc 🙏🏼

Dana Whites svar

Det dröjde inte länge innan UFC-presidenten Dana White valde att svara på sin stjärnas uttalande. Till MMAJUNKIE sa han bland annat:

“He’s not supposed to be training, but you know, this guy’s a savage. He wants to fight like every f*cking weekend, and now he can’t even train, so he just got emotional and posted that, but he ain’t quitting.”

Fightermags Dersén kommenterar

Med andra ord är det ännu oklart vad Chimaev menade med sitt uttalande. Så här lyder Fightermags krönikör Philp Derséns kommentar i frågan:

Det är ju tydligt att Khamzat Chimaev har drabbats hårt av Covid-19. Jag tror att det är en kombination av många olika faktorer som gör att han skickade ut meddelandet. En blandning av fysisk och psykisk utmattning, för att inte tänka sig hur enormt påfrestande det måste vara att ha MMA-världens alla medier efter sig under tillfrisknandet. Vi får hålla alla tummar för att återhämtningen går enligt plan och att Chimaev kan fortsätta karriären. För en större talang än så här lär Sverige inte se under en lång tid framöver.

Läs om Dave Jacobssons comeback här!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer