ArtikelNyhet

David Jacobsson spikad för ny match på Brave – fightas 18:e mars mot stark libanes

24-årige welterviktaren, David Jacobsson, född i Göteborg, men uppvuxen i Laholm strax utanför Halmstad, men numera baserad i huvudstaden, är klar för ny fight i fighting-organisationen ”Brave”. David som senast sågs i buren den 24:e september 2020 då han förlorade på poäng till fransmannen, Ibrahim Mané på Brave CF 42, kommer att vara en del av Brave CF 48 i Bahrain den 18:e mars och möter där libanesen, Georges Eid (8-3-0).

Det blir svenskens fjärde framträdande i Brave – han har två segrar och en förlust. För 30-årige Eid blir det debut i organisationen. 

Fighter Magazine kontaktade Jacobsson på söndagen för några enkla frågeställningar kring den kommande matchen och hans relation till den organisation han verkat i den senaste tiden. 

r fick du vetskap om att du skulle vara med på galan, och hur ser uppladdningen ut fram till fight?

I cirka två veckor har jag vetat att Brave skulle köra flera galor i Mars. Min match blev spikad i torsdags. Jag har tränat på Allstars i Stockholm sedan början av året och det kommer jag fortsätta med. Nu har jag bara två veckors hård träning kvar innan det bär av till Bahrain.

Är du knuten till Brave för fler matcher i händelse av vinst? 

Jag har 4 matcher kvar på mitt kontrakt med Brave. Jag hoppas att kunna gå alla fyra nu under 2021.

Vad har du för mål för 2021?

Mitt mål är att fortsätta att utvecklas snabbt med Paul Akofely och Sasha Martinovic som striking-coacher. I slutet av året vill jag vara en striker i världsklass.

Låter stabilt, lycka till med förberedelser, träning och mach, vi på fighter håller tummarna för en lyckad utgång! 

Se matchkortet här nedan! 

Läs om Philips tre slutsatser kring helgens kampsportsaktiviteter här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer