Nyhet

Smilla Sundell Nr#1 på WBC:s Muay Thai-ranking

Tonåriga svenskan, Smilla Sundell som Fighter Magazine intervjuade nyligen, har seglat upp som nr 1 på WBC:s Muay Thai ranking. Hon är därmed ”förste-utmanare”, näste tjej på tur så att säga, till att få ett skott på titeln mot fjäderviktsmästarinnan, Lena Ovchynnikova från Ukraina. Ukrainskan vann titeln den 7:e december 2019, är född 1987 och har även tävlat flitigt i MMA där hon har ett facit på 12 segrar och 6 förluster.

Två svenskor på fjäderviktsrankingen

Fantastiskt nog så har vi även en annan svensk fighter på exakt samma lista, (fjäderviktsrankingen) Patricia Axling som ligger placerad som nummer 4. Det kan således finnas en möjlighet att dessa två fighters brakar samman i ett rent blågult ”Sverige-uppgör” i framtiden om någon av dem (Smilla kanske som just nu ligger närmast ?) lyckas erövra titeln! Hursomhelst den svenska Muay Thai-scenen på damsidan ser grymt lovande ut! Kolla in WBC- rankingen här!

Läs Fighter Magazines intervju med Smilla här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer