Bare knuckle Artikel

Bare Knuckle Boxing – Paige VanZant debuterar

Bare Knuckle Fighting Championship är tillbaka på fredag den 5 februari. Huvudmatch går forne UFC-fightern och superkändisen Paige VanZant som nu blir organisationens stora dragplåster.

VanZants debut

Bare Knuckle Boxing är bland det råaste man kan uppleva i kampsportsväg. Med blodiga knogar, brutna käkar och djupa cuts talar brutaliteten sitt tydliga språk. Därför var det nog många som rynkade på pannan en gång extra när det tillkännagavs att Paige VanZant hade signat på ett kontrakt för organisationen. Paige som gjort sig minst lika känd på sitt utseende som fighting och blivit ett känt namn i USA med sin medverkan i dansprogrammet Dancing with the stars.

Debuten sker på helgens gala i Florida och det är tydligt att Paige är galans stora huvudattraktion. Den hon möter är ensamstående mamman Britain Hart vars livshistoria skiljer sig en hel del ifrån det glamorösa kändislivet Paige VanZant lever. Hart har gått tre matcher i organisationen, men bara lyckats knipa en seger. Matchen mot Paige VanZant blir en möjlighet att göra sig ett namn på den stora scenen.

Bedford slåss om VM-bälte

Precis innan huvudmatchen bjuds det på en titelmatch där UFC-veteranen Johnny Bedford ska försöka försvara sin titel. Bedford har sedan sitt intåg i organisationen varit obesegrad med 5 raka vinster. Försvarar bältet gör han mot Dat Nguyen som även han är obesegrad i bare knuckle.

Mer info om galan och sändningstider hittar ni här!

Läs här intervjun med Gabriel Richards!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer