Nyhet

Fighter Magazine förutspår utgången av McGregor vs Poirier 2

Den här helgen är det ”julafton” för MMA-fans världen över. ”The Notorious” Conor McGregor är tillbaka i UFC-buren på drömlika ”Fight Island” i Abu Dhabi. Den färgstarke irländaren möter Dustin Poirier i en efterlängtad returmatch. Matchen är tillgänglig som PPV på Viaplay och spänningen är enorm. Hur tror vi då på Fighter Magazines redaktion att fighten slutar, vem har vi som vinnare när dammet har lagt sig? Jag tog tag i det och frågade helt enkelt mina kollegor om vad de tror om utgången och nedan har ni deras personliga förutsägelser kring fighten.

NEDAN: Redaktionens Tips om hur Conor McGregor vs Dustin Poirier 2 kommer att gestalta sig i buren, vem kommer att ha rätt och vem kommer att ha fel? Går det ens att tippa en MMA-fight? Det är ju alltid så oerhört vanskligt. Det brukar ju kunna gå hur som helst, eller finns det en given segrare? Ligger svaret här undertill?

Johan Halldin, Ansvarig utgivare och ägare av Fighter Magazine

Jag tror så här: Även om Dustin har blivit en betydligt bättre och mer erfaren fighter sedan deras tidigare möte så tror jag inte att han kan stå tå-mot-tå med Conor. Så jag tror att Dustin kommer att försöka ta det till buren och till marken för att ta stinget ur Conor. Problemet är att Conor har en betydligt mer avancerad grappling idag och främst genom sina förberedelser mot Khabib. Så även om jag önskar att Dustin skulle vinna så tror jag att Conors timing och precision är det som kommer att avgöra.

Vinnare: Conor McGregor via TKO (slag) i rond två.

Simon Kölle, Chefredaktör, skribent, Fighter Magazine

Jag tror Dustin Poirier är betydligt bättre numera och starkare i den här viktklassen, men Conor har inte heller stått still och kommer med största sannolikhet att slå Dustin igen. Dustins största chans är att Conor tröttnar eller mer troligt att han fastnar i Dustins patenterade Giljotin. Vi får inte glömma att Khabib var mycket illa ute mot Dustin och hans stryp. Men nära skjuter ingen hare och om Conor är haren i den här matchen så blir han inte heller ”skjuten”.

Vinnare. Conor McGregor på TKO.

Mårten Söderström, Poddare, Redaktör Fighter Magazine

Jag tror McGregor vinner på TKO i slutet av andra ronden.

Vinnare: Conor McGregor på TKO2

Teddy Stenmark, Redaktör, skribent, Fighter Magazine

Jag tror att det blir en lång och tajt match där Conor ändå är lite grann i förarsätet, bestämmer takten, men Poirier svarar upp bra och bjuder upp till fight. Conor vinner på poäng efter 5 svettiga ronder!

Vinnare: Conor McGregor på delat domslut

Oscar Book, Redaktör, skribent, Fighter Magazine

Jag tror precis som dig Teddy att det blir en lång och jämn match. Men i slutändan tror jag att oaktiviteten kommer att bita Conor i arslet och att Dustin tar hem ett enhälligt domslut. Känns som en match där boxningen blir den avgörande faktorn och efter rond två tror jag inte Conors slagkraft är tillräcklig längre för att avsluta Dustin och därefter tror jag att han drar ifrån på poäng.

Vinnare: Dustin Poirier på poäng

Philip Dersén, Redaktör, skribent Fighter Magazine

Igår var jag fast besluten om att Conor McGregor blir den som kniper segern på lördag. Idag är jag snarare inne på Poirier-spåret, och att hans kondition kan vara den avgörande faktorn i femronders-matchen. Det jag kan konstatera är att en Conor McGregor i sin bästa form besegrar Dustin Poirier 9 dagar av 10, men ovissheten kring den nuvarande formen är stor. Därför avgörs matchen utifrån vilken version av Conor McGregor vi får se. Men om jag ändå ska ge en förhandsanalys får det bli att Conor inkasserar en tidig nedslagning i matchen och därefter lyckas ro hem ett enat domslut.

Vinnare: Conor McGregor på poäng, enhälligt domslut

Läs min recension av ”One night in Miami” här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer