Krönika

Krönika: Floyds uppvisningsmatch mot Paul, ett spektakel

YouTubern Logan Paul är på allas läppar i dessa dagar. Han är kontroversiell, omtalad, följd på sociala medier. Ett barn av sin tid. Det har snackats vitt och brett om dennes stundande uppvisningsmatch match mot Floyd Mayweather i februari. Ett galet spektakel många av oss egentligen inte vill se. Kampsportsvänner är med all rätt upprörda. Logans följare däremot är i extas. Deras hjälte skall upp och ”dansa” med en legendar. Det kan inte bli bättre i deras ögon. Maximal exponering. ”Så himla coolt! ”Majoriteten av dessa följare kan dock inte ett skvatt om boxning och förstår inte hur sjukt detta evenemang egentligen är. Det är bortom all sans. 

Han (Logan) kommer naturligtvis  förnedras och kläs av fullständigt boxningsmässigt. Och det bara om Floyd lattjar. Tänk vad som skulle kunna ske om Mayweather bestämmer sig för att gå för fullt. Jag vågar inte ens tänka tanken.

Kommer generera pengar

Floyd och Logans bankkonton får  naturligtvis ett saftigt tillskott. ”It’s good for business” som affärsmannen Floyd brukar uttrycka sig, men är det för honom verkligen värt det? Det mediala drev av hånfulla kommentarer och den uppenbara törn som hans ”legacy” får i samma veva. Nej det är inte värt det. 

Jag har ingenting emot att ”kändisar” som vill prova på boxning gör det. Det är bara kul. Och jag kan respektera Pauls boxningsintresse. Självklart skall han få testa sina vingar. Se vad han går för, men han skall göra det mot boxare, inte YouTube-kollegor eller f.d. eller andra halvfigurer.

Gör det på riktigt!

Om han vore ärlig mot sig själv och sitt nyvunna intresse skulle han ha provat några amatörmatcher först. Vunnit dessa ( kanske?) . Och sedan gett sig på proffsboxare på nybörjarnivå och byggt därifrån. Då hade hans ”boxningssejour” varit intressant att följa. Det hade också varit ett tokigt experiment men uppmärksamheten i hans sfär hade sannolikt varit nästan lika stor, hans följare hade troligen hakat på den ”resan” också, men viktigast av allt Logan Paul själv hade kunnat komma ur det här äventyret med hedern i behåll. Det han pysslar med nu är bara lättfångad, ytlig publicitet! Kolla in Logans debutmatch på klippet nedan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer