Khamzats match ArtikelNyhet

UFC Fight Night: Khamzat Chimaev möter Leon Edwards den 19 december

Aldrig har en fajter gjort ett lika stort avtryck på så kort tid som svenske Khamzat Chimaev, 26 – och nu går han sin fjärde UFC-match för i år! Efter att ha radat upp tre segrar i UFC på rekordtid, bara 66 dagar, möter nu Chimaev den topp tre-rankade welterviktaren Leon Edwards på en UFC-gala i Las Vegas den 19 december – om inte Covid-19 kan sätta käppar i hjulet och komma att stoppa matchen.

Den som kollar regelbundet och håller reda på odds på MMA är knappast förvånande över hypen kring Khamzat Chimaev. På endast 66 dagar lyckades Khamzat ta hem sina första tre fajter inom UFC . Chimaev är obesegrad med ett record på 9-0 och har sett ostoppbar ut i varenda fight (han blev också endast träffad två gånger under sina senaste tre matcher), inte minst senast när han knockade Gerald Meerschaert på bara 17 sekunder.

En förklaring till Chimaevs framgångar är hans team, som inkluderar Alexander ”The Mauler” Gustafsson, Reza Madadi, och alla andra grymma fighter på Allstars. Men man ska inte underskatta Chimaevs långa och gedigna bakgrund inom fristilsbrottning. Innan Chimaev kom till Sverige 2011 som asylsökande, så representerade han det Tjetjenienska landslag i brottning. I Sverige brottades Chimaev för BK Athén. Han tog SM-guld i fristil 2018 och har vunnit SM i både weltervikt och mellanvikt. Dessvärre florerar det nu rykten om att Chimaev kan ha testats positivt Covid-19. Om så är fallet kan vi bara hålla tummarna för att Chimaev blir frisk riktigt fort… Vill du höra mer om Chimaev så kan du lyssna på Fighterpoddens intervju med honom här.

Leon Edwards har en karriär på 18-3 och har vunnit åtta matcher i rad, men det har också varit ett år sedan hans senaste fajt och frågan är om Edwards långa frånvaro från buren kan vara ett problem för honom i mötet mot Chimaev. Leon Edwards är rankad trea inom UFC-weltervikt och det är många menar att en vinst för honom den 19 december borde leda till en titelfajt. Edwards sågs senast besegra den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos och blir utan tvekan Chimaevs största och tuffaste fight någonsin.

Matchkortet – Huvudkortet

Matchkortet har redan fastställts och man hittar flera intressanta namn som Stephen Thompson, Marlon Moraes och såklart svenska Pannie Kianzad. kommer att möta Sijara Eubanks i tre ronder.

 • Weltervikt: Leon Edwards vs. Khamzat Chimaev
 • Weltervikt: Stephen Thompson vs. Geoff Neal
 • Tungvikt: Marcin Tybura vs. Greg Hardy
 • Bantamvikt: Marlon Moraes vs. Rob Font
 • Lätt tungvikt: Misha Cirkunov vs. Ryan Spann
 • Bantamvikt: Jose Aldo vs. Marlon Vera

Matchkortet – Underkortet

 • Weltervikt: Michel Pereira vs. Khaos Williams
 • Flugvikt: Alexandre Pantoja vs. Manel Kape
 • Weltervikt:  Belal Muhammad vs. Dhiego Lima
 • Catchvikt (195 lbs): Deron Winn vs. Antonio Braga Neto
 • Bantamvikt (damer): Sijara Eubanks vs. Pannie Kianzad
 • Bantamvikt: Aiemann Zahabi vs. Drako Rodriguez
 • Mellanvikt: Tafon Nchukwi vs. Jamie Pickett
 • Lättvikt: Rick Glenn vs. Carlton Minus

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer