Nyhet

Superior Challenge 21: Moreno möter Biller

Två svenska talanger möts i galans tredje svenskderby. Stockholmaren Moraad Moreno ställs mot Eskilstunas Oskar Biller på Superior Challenge 21 den 28:e november.

Moraad Moreno (pro MMA-record 1-1-0) gjorde sin pro MMA-debut för ett år sedan på Superior Challenge 19. Moreno som i grunden är boxare står inför sin tredje professionella MMA-match mot grapplern Oskar Biller (pro MMA-record 2-0-0). Biller hade gått fjorton amatör-MMA-matcher innan han gick över till proffs, vilket han gjorde en vecka efter motståndaren Morenos proffsdebut. Detta blir Billers första match i Superior Challenge.

– Underbart med ännu ett svenskderby. Det är en klassisk matchning mellan striker mot grappler och två jämngamla lovande svenska talanger med olika kampsportsbakgrund som gjorde proffsdebut nästa samtidigt. Det är nog mycket prestige i den här matchen för att båda atleter kommer vilja statuera exempel vilket gör det till en superintressant match som jag verkligen ser fram emot, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Superior Challenge 21 går av stapeln den 28:e november och kommer att sändas live på Viaplay och TV10.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer